perjantai 6. tammikuuta 2017

Sinä et osaa keittää kahvia!

Jokaisen työpaikan ongelma on kahvi. Ihan sama vaikka koko työpaikka olis konkurssiuhan alla, henkilöstöä vähennettäisiin yhteen työntekijään ja työaikaa pidennettäisiin 25h päivässä. Ei, ne asiat on toissijaisia. Pääasia töissä on kahvi. Töissä käydään koska siellä saa kahvia. Kahvi on kaikkien työpaikkojen tukipilari. Ilman kahvia ei mikään työpaikka pyörisi. Jokaisen työntekijän verenpaine  pompsahtaa kriittiselle tasolle kun kahvi on loppu kahvitauolle saapuessa. Vakavempaa toki on jos sitä ei ole viitsitty laittaa ollenkaan tai jos kahvia saakin vain puoli kuppia. Tuohtuneen henkilön keittäessä kahvia hän muistaa kokoajan kertoa kuinka on kiire ja kahvi oli lopput tai se edellinen talipää kahvilla kävijä ei sitä ole ilkeykissään laittanut. Joskus tuohtunut kahvilla kävijä saa vain puoli kuppia mutta muistaa koko päivän siitä mainita ja uhkaa seuraavana kuukautena tuoda vain puolikkaan kahvipaketin koska eihän täällä saa kun vain puoli kuppia! Ilkeykissään hän jättää myös uuden kahvin keittämättä ja kierre on valmis. Ja jos kahvia jostain kumman syystä sattuukin valmiina olemaan on se liian kuumaa,liian kylmää,liian laimeaa,liian vahvaa, huonosti keitetty tai ihan väärää merkkiä. Kahvi on jopa saatettu kaataa väärässä kulmassa termospulloon jolloin kahvin maku on muuttunut ratkaisevasti. Silti kahvi kuitenkin ylpeyksissään ja marttyyrina niellään alas koska ilman kahvia ei voi elää. Jokaisessa työyhteisössä on myös se henkilö joka joka kerta jättää kahvipannun pohjalle sen lirun ettei vaan tarvi keittää uutta. Sitä henkilöä kukaa ei vaan koskaan  saa verekseltään kiinni. 

Kahvi on suurin puheenaihe jokaisessa palaverissa jossa tarkkaan harkitaan Kuka kahvin keittää? Milloin keittää? Ja kuinka paljon sitä keitetään? Ja mihin kellon aikaan kahvinkeitin napsautetaan päälle ja milloin pois päältä? Kaadetaanko kahvi termospulloon yhtä vai kahta vaille? Sopimuksista huolimatta on kahvinkeitto hyvin hankalaa eikä se ota onnistuakseen.
Jokaisessa kunnon kahvihuoneessa on kirjalliset ja kuvalliset ohjeet kahvinkeittoon. Ilman niitä ei tavallinen pulliainen pärjää eikä kyllä niidenkään kanssa. Kahvinkeittimen viereen on jokainen työntekijä erikseen liimannut post it lapun ja lappuun kirjoitettu tärkeä neuvo. Älä laita levyä päälle. Laita levy päälle. Vain 3 mittaa kahvia! Älä käytä tuplamittaa ja jne. Kaikista ohjeistuksista huolimatta kahvinkeitto ei vain ota onnistuakseen vieläkään.
Lisäjännitystä tähän joka työpaikan  kahvinkeitto kriisiin tuo kuka juo ja kenenkin mukista ja onko joku ilman lupaa ottanut toisen arvokasta maitoa. Jokaisella työpaikalla on myös ne kuuluisat teen juojat jotka eivät korvaa lotkauta kahvinkeitolle kunhan teevesi on juuri lämmitetty tasan 99,8 astetta.
Onko se kahvinkeitto todellakin niin vaikeaa? Onko vaikeaa heittää porot ja vedet keittimeen ja napsauttaa nappia? Vai pitäisikö kahvitauot kieltää lailla että jokaisessa työpaikalla säästyttäisiin iänikuiselta kahvinkeitto kriisiltä? Vai laskisiko kahvittomuus työtehot minimiin? Pitäisikö jokaisen työelämään siirtyvän käydä perinpohjainen kahvinkeitto kurssi? Ken tietää!

Ihanaa pidennettyä viikonloppua! 

6 kommenttia:

 1. Kahvitauot on parasta, kunhan kahvi on HYVÄÄ! :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Haha 😁 mun edellisessä työpaikassa oli kahviautomaatti 😅 siitä sai myös kaakaota 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oliski hyvä 😂 kenenkään ei tarvis valittaa ja kaikki sais mitä haluaa jopa kaakaota

   Poista
 3. Mä oon nykyään niin nirso, että ei kelpaa töissä keitetty kahvi :-P

  VastaaPoista