perjantai 20. tammikuuta 2017

Pieni potilas.

Hermannilla on ikää nyt 1.v ja 1kk. Ollaan oltu niinkin onnekkaita että Hermannille nousi eilen illalla ihka ensimmäinen kuume. Hermanni oli outo. Se oli liian rauhallinen ollakseen ihan terve. Kyhnytti kyljessä ja istua tökötti vaan paikoillaan. Kun yleensä sinkoillaan ees ja taas ja taas ja ees. Nyt ei. Nyt oli jotain huonosti. Eikun kuumemittaria kainaloon ja sieltähän pompsahti 37,3. Jotenkin se alko olemaan sen jälkeen vielä enemmän hiljasempi ja sitten se jopa nukahti matolle pylly pystyssä mikä ei sekään ole sen tapaista. Eikun mittaria uudestaan kainaloon ja ihan parissa kymmenessä minuutissa oli kuume noussu jo 38. Koska olen äiti ja oman lapsen kanssa toimiminen on ihan toiselta planeetalta kun vieraan. Kyllä sitä vieraita osaa neuvoa ja miettiä että eikä ne nyt perkele tajua mutta oman kanssa ollaan ihan peukalo keskellä kämmentä! Aloin jo miettiä että herranjestas pitääkö se viedä jo lääkäriin!!? Soitanko ambulanssin? Hain Googlesta "Milloin lapsen kanssa lääkäriin?" "Miten toimia kuumeisen taaperon kanssa?" Miten idioottilta se nyt kuulostaakin! Vaiko ihminen olla noin tyhmä? Kyllä äidit vähän voi. Kyseessä ei ole se että ei tiedä vaan se että haluaa asioihin varmistusta. Vaikka sitte Googlesta tai jonkun alueen jotkut äidit facebook ryhmästä.


Meillä oli eilen elämän tähän astisin rauhallisin ilta ikinä. Köllöteltiin vaan sohvalla. Hermanni turvassa isin ja äitin keskellä. Jos se muutenkin on super hali poika niin nyt se kaipaa syliä ja haleja vielä tuhat kertaa enemmän. Yöllä kuumeen kourissa Hermanni vetäs 12 tunnin yöunet mitä ei tässä taloudessa olla koskaan nähty. Kävin tietysti yöllä mittaamassa kuumeen ettei vaan huitele missään 45 asteessa ja onhan se elossa.


Tänään vaan källötellään lisää ja minä löysin Yle Areenasta Downsiftaajat, aijon siis koko päivän tuijottaa niitä ja Hermanni köllöttää mun kainalossa pää mun mahan päällä. Jaksaa se silti hymyillä. Hermanni hymyilee aina. Se on rakas. Ja nyt niin reppana. 


1 kommentti:

  1. Meillä nous myös lapsukaisella kuume ke ja nyt eilen tuli näppylät. Enterorokko.

    VastaaPoista