lauantai 14. tammikuuta 2017

Päiväkodin aloittaminen, NÄIN SELVIYDYT!

Kolkuttaako oven takana päiväkodin aloitus? Pelkkä ajatus päiväkodista saa palan kurkkuun ja kyyneleet virtaamaan. Onko pakko viedä hoitoon jos ei halua? Mä en kyllä pysty tähän, KYLLÄ PYSTYT!1. Tutustu!

Mene lapsesi kanssa yhdessä tutustumaan päiväkotiin. Hyvä hetki siihen esim on aamupalan ja ulkoilun välinen aika. Jo ihan pienellä tutkailulla saat kuvan päiväkodin tiloista, toiminnasta ja henkilökunnasta. Kysele kaikki mieltä painavat asiat. Kerro mistä lapsesi tykkää ja mistä ei tykkää. Miten nukkuu ja miten ei nuku. 

2. Esivalmistele!

Esivalmistele ja mieti hyvissä ajoin lapsen tarvitsemat tavarat päiväkotiin. Laita nimi ihan jokaiseen sellaiseen tavaraan minkä et halua hukkuvan. Nimi ei ole mikään suoja kuitenkaan hukkumiselle. Älä siis vie päiväkotiin mitään minkä et halua hukkuvan tai likaantuvan.

Tässä pieni listaus tarvittavista tavaroista ;

Vaihtovaatteita, ainakin kaksi vaihtokertaa. Vaatteiden on hyvä olla sopivia,joustavia ja käytännöllisiä. 

Teippivaippoja. Housuvaipat saattavat olla helpot kotona mutta päiväkodissa suositaan yleensä teippivaippoja. Teippivaippaa vaihtaessa ei tarvitse lapsen jokaista vaatetta ottaa pois vaan vaihto käy vetämällä housut alas ja sitten ylös. Voi miettiä kuinka kauan menisi jos jokaiselta niiltä kahdeltatoista alettaisiin riisumaan ensin housut ja jne..

Kuravaatteet joiden alle mahtuu myös talvivaatteet ja kurahanskat joiden alle mahtuu toppahanskat. Kumisaappaat joihin mahtuu myös villasukka.

Unilelu. PÄIVÄKOTIIN JÄTETTÄVÄ.
Jokaiselle osapuolelle on helpompaa kun kotona on oma turre ja päiväkodissa oma. Vinkkinä ; osta kaksi samanlaista!

Tossut. Semmoiset jalassa pysyvät.


3. Rytmitä!

Alkakaa hyvissä ajoin ennen päiväkodin aloittamista elää samassa rytmissä kuin päiväkoti. Tärkeimpänä päiväuni aika. Jos lapsi nukkuu vielä kahdet päiväunet on toisista nyt aika opetella pois. Päiväkodin kanssa voi keskustella ja sopia esim unimaidosta.

4. Rauhoitu!

Rauhoita itsesi. Älä panikoi. Lapsi aistii helposti negatiiviset tunnelmat. Älä kerro lapselle että et kestä, vaan rohkaise! Päiväkoti on kiva paikka ja me selvitään siitä.

3 kommenttia:

 1. Meillä kohta aloitus edessä ja en tosiaan tiedä, miten siitä itse selviydyn. Meillä ei nukuta ollenkaan päiväunia enää, joten siinäkin varmasti aikamoinen haaste. Mutta tosi söpöt päiväkotitavarat teillä. -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aloittaminen kyllä rankkaa, etenkin äitille. :) kyllä siitä selviää.

   Poista
 2. Kiitos tästä! Meillä tämä kohta edessä..

  VastaaPoista