sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Unikoulu yö 100/100

Joo. Unikoulu on kaput! Se unikoulu loppu kun kananlento. No kestihän se huimat kaksi yötä. En jaksa. Ihan turhaa. Yks yö huudettiin 3 tuntia putkeen. Niin että parvekelasitkin mitkä vielä odottaa pihalla asennusta meinas siitä kiljumis korkeudesta mennä rikki. Ja kyllä se täytyy vähän naapureitakin ajatella kun on ne joutunu tätä hullun myllyä kuuntelemaan jo tovin. Taitaa niilläkin mennä kohta hermo. Kohta ne tulee seinästä läpi. Anteeksi naapurit! Muistan teitä iltarukouksissa.

Tulin vaan siihen tulokseen että jos siihen maitoon nukahtaa samantien sen juotuaan on silkkaa kiusantekoa kaikille osapuolille huudahtaa toista pitkin yötä kun aamulla kuitenkin koko poppoo joutuu heräämään töihin ja hoitoon. Tää pieni herra on niin tulta ja tappuraa ettei mikään tassutteluhoito auta. Hän huutais vaikka maailman tappiin jos olis pakko. Lahjotan ilomielin puolet Hermannin temperamentista sitä tarvitsevalle.
Kuva ajalta milloin Hermanni nukkui hyvin.
        

Älä aloita unikoulua jos...

- Jos olet väsynyt.
- Jos et halua.
- Jos vituttaa pelkkä ajatuskin.
- Jos omistat lyhyen pinnan.
- Jos lapsesi omistaa taidon menettää tajuntansa huutamalla.
- Jos asut kerrostalossa ja seinät on tehty paperista.
- Jos joudut aamulla lähtemään töihin.

Jos mikään edellämainituista kohdista ei osunut aina voi yrittää. Ekan unikoulun pidin kun Hermanni oli noin 7kk ja luovuttiin klo 00;00 yömaidosta ja se meni niin hyvin että ollaan nyt vaan onnellisia siitä ja jatketaan perkele sillä yömaidolla vaikka siihen asti että Hermanni muuttaa pois kotoa. Kyllähän imettäjätkin saattaa imettää yöllä vaikka kuinka pitkään miten se muka eroaa pullosta annetusta maidosta. Pullo paha tissi hyvä.

Kyllä se siitä sitten joskus.

9 kommenttia:

 1. Kannattaa varmasti ottaa aikalisä asian suhteen. Unikoulu ei toimi, jos ei siihen itse usko. Kun joskus unikoulu tulee ajankohtaiseksi, harkitsisin, että jättäisikö sitten samalla myös tutin pois, koska siitä vieroittaminen vaatii myöhemmin oman unikoulunsa. Menisi nyt yksillä huudoilla. Omilleni en ole myöskään vettä tarjoillut yöllä, vaan kaikki kerrasta poikki. Meillä kaksi lasta ovat nukkuneet huonosti, ei toivoakaan, että olisivat itse alkaneet nukkua yönsä. Mielestäni yömaidon suhteen ei ole eroa imettääkö vai pullottaako, yli 1v lapsi ei tarvitse maitoa yöllä. Unikouluun ei kuitenkaan kannata ryhtyä, jos siihen ei ole voimavaroja tai jos ei halua. Ja rankkaahan se on ehdottomasti! Pystyisikö unikoulun järjestämään loma-aikaan tai voisiko isä tai joku muu olla apuna? Entäs laitosunikoulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan kerran kun edes puhutaan koko unikoulusta on se ehdottomasti jonku ammattilaisen toteuttama. Täällä Lahdessa on ainakin todella kodinomainen unikoulutus paikka:)

   Poista
 2. Meillä 8kk tyttöllä unikoulua kesti viikon, sitten tuli flunssa ja muutenkin yöt huusi niin kovaa, että vanhemmat lapset ei saanut nukuttua. Unikoulu aloitettiin, koska vaati saada nukkua tissi suussa.
  Nyt syödään sitten enää kerran aamuyöllä, joka sopii mulle niin pitkään kun imetän (eli pari kuukautta toivottavasti vielä).
  Vanhemmat lapset syöneet tuttia ja muutenkin alkaneet nukkua yönsä hyvin jo ennen kiinteitä.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä öihin! Meillä toteutettiin unikoulua aika lempeästi lapsen (ja vanhempien!) ehdoilla ja lopulta ihan onnistuneesti. Kannattaa ehkä ottaa pieni aikalisä asian suhteen, mikäli unikoulusta on enemmän haittaa kuin hyötyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kohtaa unikoulusta todella on vaan haittaa. Muutenkin kun on kuoleman väsynyt ja aamulla pitäis jaksaa mennä vielä töihin. Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 4. Heippa! Meidän pikkujätkä oli maailman huonoin nukkuja, puhuttiinkin joskus että tää poikako lopettais joskus tissittelyn, ja hah! Mutta toisin kävi, ihan yllättäen se vaan loppui kaksi viikkoa vajaa vuoden ikäisenä. Siitä alkoi kokonaan nukutut yöt. Eli ei sitä koskaan tiedä, joku aamu voitte (toivottavasti!) herätä huomaten, ettei yöllä herätty lainkaan. Mutta paras jatkaa koko perheen hyvinvoinnin mukaan, se aika koittaa kun pieni on siihen valmis :)

  VastaaPoista
 5. Asiasta täysin poiketen.. :D Olis kiva saada päiväkoti aiheisia postauksia! :)

  VastaaPoista