keskiviikko 15. elokuuta 2018

Hyvästi vaipat + pari vinkkiä!

Kävipä kerran niin hassu tapahtuma Hermannin ollessa isin kanssa kaupassa että siitä päivästä lähtien päätin tai siis me yhdessä miehen kanssa päätimme että vaippojen käyttäminen loppuu JUST NYT! 

Hermanni oli siis tehnyt ison asian vaippaa kaupassa eikä mukana tietenkään ollut vaihto vaippaa joten oli pärjättävä ilman. Pissatki oli tullut pönttöön. Siitä se ajatus sitten lähti. Nyt ne lähtee aivan lopullisesti.
Aluksi annettiin ryhmä hau tarroja pyykinpesukoneen kylkeen aina jokaisesta pissassa. Toimi! Aluksi käytiin istumassa potalla ihan puolen tunnin välein. Toimi! Tarrojen loputtua lopetettiin tarrojen antaminen ja ihailtiin pesukoneen kylkeen liimattuja Samppaa ja Rollea! Jokaisen pottaan tulleen toimituksen jälkeen tanssittiin pottatanssi. Pikku hiljaa alettiin pidentämään potalla käynnin väliä.

Hyvästi vaippasankari! 

Tuli reissu etelään. Hetken mietti miten tässä nyt tulee käymään kun mukana ei ole pottaa, mutta ei käynyt yhtään mitenkään. Hermanni osasi tehdä asiansa isolle pöntölle kun joku vähän piti kiinni ettei koko pieni poika tipu vessan syövereihin. Ei mennyt aikaakaan kun ei enää tarvinnut pitää edes kiinni. Kuka sitä siinä helteessä olisi edes vaippaa halunnut pitää. Tämän kesän säät kyllä enemmän kuin suosi vaipoista pois opettelua. Ei paljon rihmankiertämää tarvi päällensä laittaa. Pysty juosta aivan nakkenakuttaja.
Heti vaippojen pois ottamisen jälkeen Hermanni alkoi myös kuin taikaiskusta kertomaan milloin hänellä on hätä. Vahingot mahtuu yhden käden sormiin. Pelkäsin että kesäloman jälkeen päiväkotiin meno olisi tuonnut takapakkia vaipattomuuteen mutta sekin pelko oli täysin turha. 

Tässä jo kuukauden päivät  ilman vaippoja olleena Hermanni on välillä lopettanut myös hädän kertomisen ja omatoimisesti menee itse vessaan ja kaataa potan sisällön pönttöön tai välillä pöntön viereen. Vaikka välillä pitkillä matkoilla vaippa ei Hermanni suostu tekemään sinne vaan vaatii päästä vessaan. En edes ollut tuhlannut ajatusta vaipoista luopumiseen vaan tämä tuli melkein ihan itsestään ja ihan kerta rysäyksellä. Ajattelin että viimeistään sitten 3-vuotis synttäreiden jälkeen. Kun sitä vaippaa ei ole on ilkeä tehdä asioita housuihin. Vaipattomuus on ihanaa ja helppoa! Hyvästi pirun kalliit vaipat!

Tässä pari vinkkiä vaipattomuuteen.

1. Älä stressaa.
2. Ota vaippa pois!
3. Käytä säännöllisin väliajoin potalla.
4. Älä stressaa!
5. Kannusta! Tarroilla, tansseilla tai millä hyvänsä!
6. Älä lannistu!
7. Älä vieläkään stressaa!

Kyllä lapsi kuivaksi oppii sitten kun on siihen valmis!