tiistai 26. kesäkuuta 2018

Kääk! Pilasin lapseni hiukset!

Tämä traaginen tapahtumien kulku tapahtui noin pariviikkoa sitten. Hermannilla oli jo niin pitkä reuhka päässä että sen etuhiukset ulottuivat nenälle asti. Raukka parka oli kuin pieni puudeli kun joutui aina leuka pystyssä katsoa hiusten alta maailman menoa. En ole halunnut luopua Hermannin hiuksista kokonaan, vaikka pieni muotoisia ukaaseja miehen puolesta on tullut. Ajattelin omin pikku kätösin vähän siistiä että edes silmät näkyisi hiusten alta. Vähän jos tosta etutukkaa itse saksilla napsaisisi. Senkun vaan laittaa ne tupsuksuksi sormien väliin ja NAPS! Ja jokainen kokenut kotiparturihan tietää miten siinä tulee käymään kun alkaa leikkimään hiustaiteilijaa.


Hiuksista tuli niin kamalan näköset että meinasin kuolla nauruun. Hermanni nauraa räkätti mukana vaikka tuskin edes tiesi mistä kummasta tässä nyt on kyse. Nauru vaan tarttuu. Hiuskuontalo oli suoraan kuin 70-luvulta Armin ja Dannyn Tahdon sulle olla hyvin hellä musiikkivideolta. Ei sellasta tukkaa voi pitää kenelläkään. Mies sai tahtonsa vihdoin pakon edessä läpi kun ei ollut enää mitään muuta vaihtoehtoa. Koneella kaikki vaan pois. Ja onneksi on kesä. Kesätukka.


Alku järkytyksestä selvitty. Olin ensin sitä mieltä ettei kalju oo yhtään Hermannin tyylinen. Nyt kun sitä on vähän aikaa jo katsellut alkaa siihen tottua. Ei ainakaan ole kuuma. Välillä Hermanni on sutinut päätään ja vaatinut ponnaria mitä ei valitettavasti enää saa. Onneksi hiuksilla on tapana kasvaa takaisin.  Ja mitä tästä taas opimme. Älä koska lapsesi hiuksiin jos olet yhtään epävarma mitä olet tekemässä!


sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Paras juhannus

Lähdettiin heti torstaina bussilla kohti mökkiä, kohti mummia. Parasta lähteä heti niin jää enemmän aikaa mökkeilyyn. Meillä oli varmasti enemmän tavaraa mukana kun missään ulkomaan reissulla ikinä koska Suomessa täytyy varautua joka ikiseen sää ilmiöön. Helteestä lumimyrskyyn. 

Parintunnin bussimatka meni erinomaisesti kun Hermanni sai katella puhelimesta videoita samalla syöden kuivattuja papaijoita. Ihan sama mitä bussissa tekee kuhan sen vaan pysyy paikoillaan eikä huuda. Toisin kuin yksi kanssa matkustava vauva, ai että miten tuli taas elävästi mieleen vauvaaika ja se kuinka ei enää ikinä. Never ever. 

Mökki, rauhallisuus ja miehen sukulaiset  ympärillä sopii mun täydelliseen juhannukseen kuin nyrkki silmään. Ihana vaan olla tekemättä yhtään mitään mitä ei jaksa. Juhannus meni jota kuinkin näin

Nuku
Syö
Nuku
Syö
Sauno
Syö
Nuku.



Ja mikään ei ole ihanampaa kuin syöminen. Hermannin mummi tekee aivan uskomattaman hyvää ruokaa. Hermanni tulee saamaan niin hyvät maku muistot mummilta. Niinkuin mäkin olen saanut isäni äidiltä mm. kalamurekepihvit, sämpylät tai Kuutamokiisseli. Mun oma äitini kun ei koskaa ole pitänyt ruuanlaitosta. Hermannilla oli pikkuserkut leikkikaverina. Sää oli oikein mallikkaasti samanlainen kuin joka juhannus, vettä sataa vaakatasossa ja järvellä täytyy olla varovainen ettei putoa jäihin. Onneksi sauna lämmitti.


Musta on tullut niin mukavuuden haluinen että en iki maailmassa haluaisi ahtautua märkään ja kylmään telttaan. Tai rymytä ja oksentaa. Kärsiä krapulasta seuraavat kaks viikkoa. Mä tykkään herätä klo 8, juoda aamukahvia ja hieroa rähmää pois silmistä samalla kun lastenohjelmat huutaa taustalla.

Tänään tultiin kotiin. Hermanni meni sängyyn jo 8 jälkeen. Aina ottaa omat veronsa kaikki super kiva tekeminen. Uni tulee aina silloin nopeasti ja varmasti. Huomenna kitu viikkoa ennen loman alkua. Jaksaa jaksaa! 

sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Valmistautumista matkaan

Löydettiin kuin löydettiinkin airbnb kautta meille pikku luukku. Omalla keittiöllä ja taloyhtiöllä jolla on käytössä kolme uima-allasta. Airbnb host isäntä lupasi meille vielä kuljetuksen kentältä majapaikkaan. Ensimmäinen airbnb vuokraaja ei meitä halunnut meidän liian pienen lapsen takia. 

*airbnb*

Kohteemme sijaitsee Benalmádenassa. Aikamoinen turistirysä sanoisinko mutta voin olla varma ettei tekeminen tule loppumaan kesken eikä iltaisin tarvi joka päivä käydä samassa ravintolassa tai kiertää vuorotellen niitä kahta. Viime vuosien matkakohteet on ollut kyllä olleet niin tuppukyliä tähän verrattuna että valinnain vaikeus voi iskeä. Edellisissä maissa ollaan oltu sen verran kaukana kaikesta että on saanut olla aikalailla omissa oloissa ja tuulenpesät on vaan pyörinyt pitkin autioita katuja. Ja sainpas kun saikin miehenikin Malagaan vaikka hän on ollut pitkän aikaan hyvin vastahakoinen Aurinkorannikkoa kohtaa. Oon yrittänyt sanoa ettei meijän tarvi mennä Fugefesteille eikä lähellekkään Fuengirolan lihapullia. Ehkä tämä on ensimmäinen askel reppureissaajasta all-inclusive elämään. Toivottavasti ei. 

Oon villissä nuoruudessa käyny pariinkin otteeseen Torremolinoksessa ja mä jotenkin tykkään. Nyt kun oon tutustunut Benalmádenaan vähän eri näkökulmasta kuin vain siitä missä saa pään sekaisin ja nopeasti oon yllättynyt miten paljon kaikenlaista tekemistä se paikka pitää sisällään. On paljon muutakin kun halpoja Mojitoja ja kasapäin shoppailtavaa. Tämä loma voi yllättää erittäin positiivisella tavalla. Ja onhan Benalmádena ihan eriasia kuin Torremolinos. Aurinkorannikko on todella helppo kohde kaikille ketkä haluaa aurinkoa, merta ja vielä kerran aurinkoa, uima-altaita unohtamatta.

Onnelliset loman odottajat
Tasan kaksi viikkoa lähtöön. Oon tässä pikku hiljaa hommaillu kaiken tarvittavan ja kaikki pakolliset hankinnat reissuun.
- Matkarattaat entisten parvekkeella homehtuneiden tilalle. Vielä ei pärjätä ilman rattaita kun käveltyä tulee kuitenkin paljon. Siinä se ne pakolliset hankinnat sitten olikin. Jännittävää tulee olemaan pakkaaminen. Kolme ihmistä, yksi laukku! Nyt saa ihan oikeasti miettiä että mitä sitä ihan oikeasti tarvii mukaan reissuun. Tarviiko viisi erilaista hiusten käkerrintä tai tarviiko kymmet erilaiset kengät joissta tuleekin käytettyä vain yhtä. Olen myös seikkaillut Googlemapsin kautta meidän asunnon kulmilla selvittäen missä on lähin Mercadona tai pubi jos espanja sattuu vielä olemaan jalkapallon mm-kisoissa mukana pääse siellä ihan varmasti jalkapallo tunnelmaan.

Hitto soikoon! Kohta se loma on. En oo jotenkin nyt aktiivisesti ajatellut koko lomaa kun töissä on ollu niin railakas meininki että hyvä jos ehtii tai muistaa hengittää! Onneks lento lähtee illalla jos vasta aamulla muistaa että nyt se loma on.