keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Pikku vinkki taaperon kanssa matkustamiseen

Onko suunniteilla reissu taaperon kanssa? Mieti vielä. No ei kai sentään. Taaperon kanssa matkustaminen tuo mukanaan omat haasteensa. Varsinkin kun kyseessä on ikiliikkuja ei hetkeäkään paikoillaan oleva pieni vipeltäjä jolla tuntuu olevan ainakin tuhatjalkaa.


Tässä yksi ja ainut vinkki miten selvitä matkasta hengissä ja säilyttää oma mielenterveys,  ainakin osittain.

1. Heitä kaikki periaateet romukoppaan!
 
Jos periaatteena on sokeritonsuolatonmaidotonviljaton kannattaa kaikki ruoka ottaa mukaan Suomesta. Oon huomannut ettei ulkomailla olla niin hysteerisiä ruuasta kuin Suomessa. Koko kylästä eli välttämättä edes löydy vauvanruokaa.  +35 mittarissa eikä Hiirulaiselle maistunut oikein mikään. Jukurtti, SOKERIJUKURTTI! Rahka on ainakin Unkarissa ihan tuntematon käsite ja natural jukurttia en itsekkään pystynyt syömään. Puurosta näillä ei ole hajuakaan. Ei ruisleipää vaan kunnon pullamössöleipää mikä loppujen lopuksi jäi vain kiinni kitalakeen ja aiheutti kauhu tilanteita ja lähes ensiaputoimenpiteitä. Aamupalla Hiirulainen on joutunut huom!! joutunut syömään SUKLAAMUROJA. Ja sitä samaa pullamössöleipää. Ainut terveellinen ruoka ja mikä edes maistuu ja eritoten mitä täältä löytyy on banaani. Sitä on mennytkin niin paljon että vatsan toiminta on hyvin minimaalista tai sitten tuskallista.


Älä tuijota kelloa. Menkää fiiliksen mukaan. Ei lomalla tarvi kenenkään mennä nukkumaan klo 19.09. Varsinkin jos alla on jopa kahdet päikkärit koska taaperolla on niin kova meno päällä ettei vaan millään malta nukkua. Suosittelen silti edes yksiä päikkäreitä per päivä. Ilman päiväunia tulee ilta olemaan yhtä helvettiä. Jos niin hyvä tuuri sattuu käymään ja taapero nukahtaa NAUTTIKAA! Nukkukaa aamusin pitkään. Tai ainakin niin pitkään kun vaan pieni pomottaja antaa siihen luvan.


Jos mielii ravintolassa syödä itse rauhassa kannattaa taaperolle hankkia a) tekemistä esim se pahapaha tabletti josta voi laittaa lastenlaulut raikaamaan. b) iso kasa keksejä c) tai annat taaperon vipeltää pitkin ravintolaa. Älä huoli missään ei olla niin tiukkapiposia kuin Suomessa. Kukaan ei katso pahalla pientä vipeltävää söpöläistä. Hermanni kävi pari mutkaa ravintolankeittiössä josta hän tuli käsissään kakkutaikinatankoja ja seuraavalla kerralla kädessä loisti tikkari.


Lomalla kaikki on sallittua mikä vaan helpottaa jokaisen läsnäolijan elämää. Kotiin palatessa voikin sitten taas laittaa nutturaa hiukan tiukemmalle ja jatkaa tiukkaa terveellistä elämäntapaa ihan jokainen, vauvasta vaariin!

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Miltä tuntuu 26-vuotiaasta?

Ei miltään. 


Aloin ihan miettimään että paljon mä nyt sitten täytinkään. 19 ei, 23 ei, 26 kyllä! Pieni ikäkriisi. 26-vuotias ei ole vanha mutta ei tässä enää mitään 18-vuotiaitakaan olla. Hyvä niin! Mitä vanhemmaks tulee tuntuu koko ajan paremmalta. Ei ole enää mitään ihme teini huolia. Kun kaikki jo on. Vakituinen työpaikka, perhe, lapsi, mies ja koti. Siinä on varmaan ne perus ihmisen saavutukset. Sivussa sitten vähän matkustelua mitä meidän perhe toteuttaa juurikin nyt. 

Rypyt lisääntyvät salakavalasti silmien alle.
26-vuotis syntymäpäivä alkoi leppoisasti. Elämäni miehien paljon onnea vaan laululla klo 6.55. Niin myöhään meillä ei oikeastaan nukuta koskaan. Paitsi lomalla. Hiirulainenkin on ymmärtänyt lomailun jujun. Lomalla nukutaan. Hyvin. Herätessä selkä oli jumissa. Iän tuomia varjopuolia. Aamupalaa terassilla vienon tuulen puhaltaessa ja lämpömittarikin oli klo 8.00 värähtänyt +20 yläpuolelle. Valmis aamupala auringon paistaessa terassilla mikäs siinä ollessa. 


 Synttäripäivää vietelty altaalla kellien. Päiväunien jälkeen siirryttiin rannalle. Sairaan siisti mutta maksullinen ranta. Pari euroa per nenä. Hiirulainen oli ilmanen. Balatonjärven vesi näytti olevan +26 asteissa. Niin lämmintä että jopa hieno peppu Hiirulainenki uskals istua ja leikkiä hiekkaleikkejä rantavedessä. Takana erittäin kuuma päivä. +32 ja äskön edelleen +30. Hiirulaiselle maistuu huonosti ruoka tässä paahteessa mutta tärkeintä että syö edes vähän ja juo paljon vettä. Uuvuttaa ihan totaalisesti. Ei tarvi paljon tuutulauluja laulella kun hän jo nukkuu. Eikä täällä mitää oikeesti ole kellitty. Juostu Hermannin perässä pää kolmantena jalkana. Pappa ja nonna oli autoreissulla Euroopassa ja saatiin pariksi päiväksi vähän huilia Hermannista. Ne päivät oli lepposia. Jatkoa ajatellen vois ottaa kavalkadin isovanhempia ja kummeja mukaan.


 Iltapalalla käytiin vielä syömässä hanhea ja hanhenmaksaa. Turvottaa. Aijon olla mehudietillä ainaki kaks viikkoa kun pääsen täältä kotia. Pääsen tai joudun miten sen nyt ottaa. Eksyin kattomaan suomen säätä ja ihan perus juhannus säätähän se näytti olevan. Voimia! Minä jatkan vanhenemista kohti kolmekymmentä.


HYVÄÄ YÖTÄ!

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

UNKARISSA OSA 1

Sunnuntaina saavuttiin Budapestiin. Lento meni paremmin kun hyvin. Ei mitään. Taaskaan. Ei nousussa eikä laskussa. Hyvä että ittekkään huomasin että kone laskettu, oli se niin ilmavaa menoa. Lento kesti huimat 2h 15 Min, se on pitkä aika 1,5 - vuotiaalle istua paikoillaan. Ilman suurempia kyyneliä säästyttiin. Luojan kiitos! Oltiin Budapestissa ensimmäinen yö ennen matkaa kohti Balatonia. Ensimmäisen hotellin tyyny oli sama kun olis nukkunu tiiliskivellä. Nukuin niin niin niin niin huonosti. Juna-asemalta alkoi seuraavat 3h juna/bussi matka. Junassa missä ei ollu ilmastointia vain ikkuna minkä sai auki. Ja sen metelin määrän voit vaan kuvitella. Ihan kun joku vetäisi kivirekeä. Hiirulainen onneks nukahti siihen meteliin ja siihen paahtavaa  kuumuuteen joka paahto suoraan ikkunasta. Ja siinä kun mukavasti oltiin vielä kiinni toisissamme alkoi hiki valua pitkin persettä. 5 minuutin vaihdolla junasta bussiin. 2 jättiläis matkalaukun, rattaiden ja Hiirulaisen kanssa. Siinä oli työtä. Kun tähä  junaan ei niin vain hypättykkään kun johonkin Vr:ääni. Tai olis ollu jos bussi olis edes lähteny ajoissa. Ei lähteny ei. Bussin saavuttua Keszthelyyn jouduttiin vielä kerran  hypätä paikallis junaan joka oli sama kun olis resiinalla menny. Melkein. 4 minuutin matkan ja huh vihdoin perillä. Pieni kävely mutta perillä kuitenkin. Kevyt 5 tunnin matkustus! Oli se sen arvosta.



 Ihanaa ihanaa ihanaa. Lämpö on niin ihanaa! Uima altaalla on ihanaa! Syöminen on ihanaa. Kaikki on lomalla niin ihanaa. Ei paljon paina laskupinot mieltä. Meijän majatalo on super siisti. Paljon siistimpi kun kuvissa. Täällä ruuat juomineen saa ravintolassa noin 20 eurolla. Paikallisjuna maksoi 80 senttiä. Ja mun suosikki redbull, euron!
Loppu loma meneekin vaan ollessa. Loikoillen. Nauttien. Hiirulainen osaa nauttia myös ja on nukkunu yöt erittäin hyvin. Sanoinki miehelle että kyllä tää lomailu on sitten helvetin rankkaan. Illalla ei tarvi pistää kun silmät kiinni niin taju on pois. Ja tää rauha ja hiljaisuus. Kaikki on ihan 6/5. Mikäs täällä ollessa kun laventelit kukkii ja aurinko paistaa. Unkari on tähän asti tosi jees! 


perjantai 9. kesäkuuta 2017

LOMALLE UNKARIIN

Ylihuomenna. 

Ylihuomenna nokka kohti Helsinki Vantaan lentokenttää ja lentokone kohti Unkaria. Vaikeuksien kautta voittoon. Keskiviikkona korvalääkärin aamenella saatiin lentolupa. Kun lääkäri aloitti lauseen "On täällä vähän punoitusta!" olin valmis alkamaan itkemään. Onneks se jatko lausetta parempaan suuntaan.  Korvatulehduksen jälkeen korvat saattaa punoittaa kuukausia. Eikä se ole este lentämiselle. Huh! Onneks. Mä oon niin tän loman tarpeessa.



Miksi Unkari? 

Mies ehdotti. Olin itse sitä vastaan. Mutta vaan sen aikaa kun en oikeestaan ollu tutustunu koko paikkaan ollenkaan. Pienen tutkailun jälkeen olin ihan mukana. Mennään sinne! Halvat lennot, halpa majoitus ja halpa eläminen. Se tarkoittaa vaan yhtä asiaa PIIIITKÄÄ REISSUA.
Suunnataan Budapestin jälkee junalla  kohti Balatonia. Balatonjärven rannalle. Balatonjärven vesi on kesäsin +25 astetta ja Hevizin kuumanlähteen jopa +35. Ei siis ollenkaan huono. Ruoka on halpaa ja huhujen mukaan hyvää. Gulassikeittoa päivät pitkät. Loikoilua altaan reunalla. Aurinkoa. Stressittömyyttä. Ei kiire mihinkään. Paitsi joka aamu tarjottavalle aamupalle. Asia mikä yllätti oli ettei Balatonilla oikeastaan ole hotelleja. Lähinnä B&B tyyppisiä majotuksia. Ei haittaa yhtään. En oo ollenkan all inclusive tyyppinen ihminen ollenkaan. Katotaan sitten ku Hiirulaisen voi laittaa vaikka Bamse clubille.  I




Pakkaaminen. 

Pakkaaminen Hiirulaisen kanssa on yhtä helvettiä. Kun laitan kamoja laukkuun Hiirulainen tyhjentää ne sitä mukaan. Ja jos ei ole mukana tuhoamassa kaikkea onhan tod.näk kiipeilemässä pöydillä tai vessanpöntön kautta lavuaariin. Lähtö lähenee ja pakkaaminen on vaiheessa. Todella vaiheessa. Ei stressiä. Sitä mitä ei ole sitä ei tarvi. Ja kaiken saa kuitenkin ostettua kohteesta joten ei huolta. Jos vaikka uimapuvut ja aurinkorasvan muistais ottaa niin sillä pärjää pitkälle. Ja passin ja hammasharjan. Muistatteko muuten sen ohjelman? Passi ja Hammasharja.

Lentokone. 

Se jännittää taas vähän. Varsinkin kun Hiirulainen ei todellakaan nuku. Toisin kuin vuosi sitten Kroatian reissulla. Unta palloon koko matka. Nyt se on niin täynnä virtaa että sillä määrällä energiaa lennettäis vaikka Honoluluun asti. Lahjon Hiirulaisen muumikekseillä ja youtube videoilla. Niin kuin jokainen kunnon vanhempi tekee lentomatkoilla. Nyt ollaan lomalla! 


Aion olla ihan relax. Syödä mitä huvittaa ja lopettaa kaloreitten laskemisen. Loma vaan on ihmisen parasta aikaa. Ulkomailla olo on ihanaa! Kun kuulenkin sanan loma alkaa mun aivoissa heti raksuttaa "Mihin nyt mennään?" Ja Trivago sauhuaa. Matkailu avartaa vai miten se meni. Nähtäväksi jää miten Unkari avartaa meitä. Tuleeko siitä meijän joka kesäinen kohde?

Näkemisiin!

lauantai 3. kesäkuuta 2017

K-E-S-Ä-L-O-M-A

Se on loma. Kesäiseltä lomalta tää ei nyt kyllä vaikuta. Eilen kun painoin työmaan oven kiinni mulla oli se sama neonoranssi untuvatakki päällä mikä oli myös - 30 asteen pakkasessakin. Mutta ihan sama. Satakoon mun puolesta vaikka puukkoja tai vanhoja akkoja helmat korvissa, loma se nyt on. Seuraavan kuukauden. Ensimmäinen loma äitiysloman jälkeen. Vakkarityöpaikan hyvä puoli. Täydet lomat! Loma tuli nyt niin tarpeeseen kun olla ja voi. En olis jaksanu enää päivääkään yhtään mitään mihin tarvii aivoja enkä mitään mihin aivoja ei olis edes tarvinnu. En työvuorolistojen vääntämistä enkä jatkuvaa kiirettä. Aijon heittää aivot narikkaan vaikka ei niistä ole kyllä yhtään mitään jäljellä. Mun pää on ollu Off asennossa jo pitkän aikaan. Apina vaan hakkaa lautasia yhteen. Ilman mun maailman parhaimpina tiimi kavereita olisin saanu lähetteen jo muumilaaksoon. Ens syksynä alkaa sitten uudet kuviot eskarilaisten kanssa.  Se onki jännää. Kun oon koko urani ajan vaan pessyt pyllyjä. 



Meillä on ollu jo lähes kuukauden joku pirun sairastelu kierre. Kuumetta, korvatulehdusta ja korvatulehdusta. Se tästä lomasta tekeekin hyvin jännän. Meillä olis 11pv lento Unkariin. Nimenomaan olis. Keskiviikkona on korvanenäkurkku lääkäri joka tsekkaa Hiirulaisen korvat onko ne lento kunnossa vai ei. Voiko jokainen laittaa kädet, sormet ja korvat ristiin ja toivoa parasta? Aamen! Kuume on jo listitty. Tein diagnoosin siitä VAUVAROKKO. 3 päivää kovaa kuumetta ja nyt pientä punaista näppyä keho täynnä. Sen diagnoosin tekoon ei tarvi olla edes lääkäri. Riittää että on Google kotilääkärin ylempi korkeakoulututkinto. Oon niin kypsä tähän sairasteluun. Käärin Hiirulaisen kuplamuoviin. Minä joka en muka pelkää pöpöjä . Olin väärässä. Nyt pelkään. 


Ihanaa kesää kaikille!
 Toivotaan että kohta pärjäisi jo ilman toppatakkia.