lauantai 27. helmikuuta 2016

Hermanni muuttaa.

Ei toki yksin. Me kaikki muutetaan. Lahen keskusta on ihan kiva paikka asua MUTTA ilman lasta. Palataan takas sinne mistä lähettiinkin eli Saksalaan. Kaksio se on edelleen. Ihan uus ja parvekkeella ja sata kertaa halvempi vuokra kun tässä kömmänässä pari neliötä jopa isompi. On häkkivarastoa ja kylmäkellaria. Hermanni häkkiin ja isin kaljat kylmäkellariin. No ei. Näitä vanhan asunnon ihania maalaisromanttisia pystyuuneja tulee ikävä mutta maalaisromanttisuus tässä huushollissa on kyllä menneen talven lumia.
Niin näkyykö tässä kuvassa joku pystyuuni? Kuivausteline lähinnä.




Saksala on ihan huippu paikka asua lapsen kanssa. On uimahallia,leikkipaikkoja ja metsää. Kapiset ketut ja pupujussit juoksee vapaana. Saksalasta kulkee myös bussit aina silloin tällöin. Niitten pitäis kulkea 30min välein mutta realistisesti noin 45min välein. Saksalasta on Lahen ja ehkä koko Suomen paskin ja epäluotettavin bussiyhteys keskustaan. Tärkeintä pointti tässä muuttamisessa näin ajokortittomana on mun työpaikka, se on ihan siinä 200metrin säteellä. Hermanni myös haetaan siihen ihan lähelle päiväkotiin. Mummolaan on alle kilometri. En sitte tiiä onko se hyvä vai huono asia. Siinä on varmasti puolensa ja puolensa. Mun eläkkeellä oleva iskä voi sitten hakea Hermannia päiväkodista ettei sen ihan kauheen pitkiä päiviä tarvi siellä hullujen huoneella olla. Hermanni on kyllä niin seuran kipeä että en epäile hetkeäkään etteikö se pärjäis päiväkodissa. Kohta täytyy sekin hakemus pistää menemään. Musta ei oo olemaan kotona eikä se rahallisestikkaan oo kannattavaa eikä oikeestaan mahdollistakaan. Loppujenlopuks päiväkodit on ihan loistavia paikkoja.
Saksala sijaitsee TÄSSÄ!


Mitenköhän tää pakkaaminen sujuu vauvan kanssa? Mitä mä teen mun vanhoille vaatteille? Odotanko ihmettä jos ne vaikka joskus mahtuis mun päälle vai heitänkö niillä vaan vesilintua? Voiko Hermannin pakata jo muuttolaatikkoon ja avata vasta uudessa kodissa?
Meijän uudessa talossa ei muuten ole hissiä. Jos joku haluaa tulla muuttamaan tai ottaa Hermannin huostaan 1.4 niin TERVETULOA!




     Ja lopuksi Hermanni haluaa näyttää haukkaria ja lähettää terveisiä kaikille kavereille! Ja Hermannihan on kaikkien kaveri!




perjantai 26. helmikuuta 2016

Mä oon vähän Hermanni!

Kun äitille ja isille selvisi että mahassa tosiaan asuu Hermanni!





Hermanni kummitädin kanssa vaahtokylvyssä Riikassa.









Hermanni 4 tuntia mahan ulkopuolellla,




Hermanni on onnellinen!

Hermanni katsoo vähän terkemmin.

Hermanni otti kurkkunaamion.

Hermanni on intopinkeä matkustaja.

Hermanni on
asiallinen.


Hermanni ei olisi halunnut pois kylvystä.
Hermanni mököttää.

Hermannia ei kiinnosta.
Hermanni on flirtti.


Hermanni miettii onko pakko.
Ja vastaus on KYLLÄ ON!
Hermanni on hassu!
Hermanni epäilee isin käyvän äitin tissillä!

Hermanni ei aijo nukkua.
Hermanni haluaa olla peurana.

Hermanni miettii kostoa.

Hermanni esittelee ikeniä.

Hermanni ei ainakaan hymyile,

Hermanni vaahdoissa.
Hermanni haluaa kastella kukkia.
Hermanni on ylpeä.

Hermanni nukkuu. Vihdoin!
Hermanni ei aijo ensi kesänä olla kesäkunnossa! Hermannia ei kiinnosta muitten mielipiteet.


tiistai 16. helmikuuta 2016

Kun äiti otti omaa aikaa..

Kello on noin kuusi illalla. Pesen vasta nyt hampaita,oikeestaan istuin vessanpöntöllä ja pesin hampaita samaan aikaan. Onneks lavuaari on niin lähellä että hammastahna vaahdon sylkeminen sujuu ilman pöntöltä nousua ihan muitta mutkitta. Vesihana täytyy koko toimituksen pitää päällä koska vauva huutaa sitterissä olkkarissa. Vesihanan kohina vaimentaa vauvan huudon minimiin.

Täällä on huudettu koko päivä paitsi syödessä. Mietinkin että mistä saisin sellassen tuttipullon joka antaa niin vähän maitoa kerralla että 100ml syömisessä menis esim 1h tai vaikka koko päivä. Käytiin me myös ratas lenkillä. Hän oli silloin myös yllättävän hiljaa. Pukeminen oli yhtä saatanaa koska vauva tykkää niin helvetisti muutenki tosta pukemisesta ja kypärämyssyn päähän työntämisestä. Näin äiti ihmisenä voin kertoa ettei se vauvan kanssa ulos lähteminenkään oo mitenkään erityisen helppoa. Vaikka vois luulla että senkun heittää vaan vauvalle vaatteet niskaan ja iskee ovesta ulos! Ei ei ei.. Ensin itteltä kannattaa ottaa kaikki mahdolliset vaatteet vauvan pukemisen ajaks pois koska hiki siinä lentää ja lentää silti vaikka pukis vauvaa alasti. Hiki valuu selkää pitkin ihan perus vakoon asti. Ja hiki valuu myös vauvalta. Ja ehkä myös naapurilla onhan se tätä showta joutunut kuuntelemaan jo 2kk. Mitä muuta voi olettaakkaan kun yrittää runnoa sitä neljättä kerrosta vaatetta päälle ja samalla huutaa naama punasena melkein myös sinisenä koska tuskin siinä huudon lomassa henkikään kulkee. Kun vauvan on saanu puettua on aivan sama mitä itelleen pukee päälle kuhan pääsee ovesta ulos ja HELVETIN nopeesti. Ja ulos päästyä on kaikilla osapuolilla on hiki kun maraton juoksun jälkeen että ei ihan kamalan pitkää lenkkiä voi tehdä ilman virtsatulehdusta. Vauva oli hiljaa ja tyytyväinen kun lenkkeiltiin. Kauheen ihana ilma! Tiedän myös miltä tuntuu käytännössä työntää vaunuja kirjaimellisesti perse pitkällä. Huh! Kun päästiin kotiin silmät lävähti aivan samantien auki. Ihanaa!

Kaikki tämä tän päivän kiukuttelu johtuu varmasti siitä että olin eilen hetkellisesti poissa kotoa. Noin 8h. Käytiin kattomassa Marja Hintikka liveä ylen studiolla. Marja Hintikka on muuten aivan ihana! <3 Jos aina täytyy pitää koko päivän huutokonsertti kun äiti on poissa on varmaan vaan parempi pysyä kotona AINA JA IKUISESTI AAMEN! Syödä sipsiä ja lihoa sohvalla vaan entisestään. On kyllä ihanaa ottaa sitä kuuluisaa omaa aikaa. Ei ihme että äidit jumiutuu kotiin ja flippaa ihan totaalisesti.

torstai 11. helmikuuta 2016

Äitille saikkua,Kiitos!

Oon kamalassa nuhassa ja kurkussa kasvaa kaktus. Eilen illalla vauva nukahti ku unelma,minä en. Kun viimein olin pyörähtäny sängyssä sen about tuhat kertaa sain unen päästä kiinni. Ja loput voitte varmaan arvatakkin. VAUVA HERÄS! Voi saatana vittu ja perkeeleet vaan lens. Syötiin siinä sitten jonka jälkeen hän nukahti. Ruhtinaalliset 30 min koiranunta kun alko ihme ähinä ja röhkiminen. Silmät kiinni ei tienny oliks se vauva vai pikku possu. Ei auta mikään! Hyssyttelin niin että sylki lens ja ainakin siinä vaiheessa vauvakin sai osansa tästä Zika viruksesta. Käveltiin 67 kertaa talon jokainen neliö ympäri. Ei,ei auta! Hytkyttelin ja nytkyttelin. Ylös ja alas ja edes ja taas. Ei toivoa! Ei auttanu muu ku siirtyä sohvalle.Ottaa sitteri sohvan viereen. Iskeä vauva sitteriin ja kiikuttaa. Ite silmät kiinni sohvalla toinen käsi roikkuu ja hytkyttää sitteriä. Lopulta virittelin tuttinauhan jota vetämällä sitterin sai nytkymään. Pääasia että mä saan olla vaakatasossa ja vauva on ainakin hiljaa jos ei nuku niin on ainakin hiljaa. Niin mä ainakin luulin. Ähinä ja puhina vaan jatku. Se pieni ähinäkin yön pimeinä tunteina kuulostaa kun kattiloita hakattais korvan vieressä. Nukuttiin noin 10 minuutin pätkissä tai niin mä ainakin luulen. On hyvinkin mahdollista että vauvallakin on kurkku kipeä ku se niin röhkii tai jos ei vielä ole niin kohta on. Ollaan me tässä niin paljon nenät koko ajan vastakkain. 

Ton ensimmäisen osan kirjotin jo eilen kunnes mun kirjoittamisen keskeytti yks ininä itikka ja kirjottaminen loppu sitte siihen. Ja nyt se keskeyttää sen taas. Jatketaan kun tilanne on saatu hallintaan. 

Kysymys kuuluukin Mistä voi kipeä äiti hakea sairaslomaa? Siis ihan vaan kuumeessa oleva äiti. Muumilaakso sairasloma on sitten asia ihan erikseen vaikka sekään varmaan kauheen kaukana ole. Äitiys on kovaa työtä 24/7 vaikka pääkainalossa se lapsi on hoidettava. Kuumeessa yöllä herättävä ja syötettävä ja sen jälkeen hyssytellä vaikka tekis mieli vaan kaatua sänkyyn ja itkeä, pysyä siellä seuraavat 18 vuotta. Meijän vauva oikeen aisti että Ahaa nyt äiti ei oo ihan kunnossa huudanpa vähän vielä lujempaa. Kokeilkaa ihan tieteen nimissä seuraavan kerran kun ootte kipeinä ensin olla koko yö hereillä,2h välein 30min hytkyttelyä ja sen jälkeen meette vielä töihin. Miltä tuntuu? 

Ja vastaus tähän mieltä askaruttavaan Mistä äidille sairaslomaa? kysymykseen on että Ei mistään! Äiti ei saa työnantajalta eli tässä tilanteessa vauvalta lupaa olla pois töistä kolmea päivää eikä oikeestaan sekuntiakaan. Päinvastoin jos isi tulisi kipeäksi sairaslomaa isketäis pöytään ainakin viikko koska miesflunssa on astetta pahempi juttu. Miesflunsalta meillä ollaan vielä säästytty.  

Oon kirjoittanu tätä tekstiä nyt kolme päivää koska aina joku on keskeyttäny mun kirjottamisen. Siinä ajassa oon jo ehtiny aika hyvin tervehtyä. Ei tässä nyt oo aikaa alkaa pidempää aikaa sairastelemaan. Luojan kiitos näitä lapsia on vaan yks!Ja nyt en aijo enää jatkaa tätä aihetta enää neljättä päivää vaan lopetan tähän ennen ku mut keskeytetään taas.