keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Pikku vinkki taaperon kanssa matkustamiseen

Onko suunniteilla reissu taaperon kanssa? Mieti vielä. No ei kai sentään. Taaperon kanssa matkustaminen tuo mukanaan omat haasteensa. Varsinkin kun kyseessä on ikiliikkuja ei hetkeäkään paikoillaan oleva pieni vipeltäjä jolla tuntuu olevan ainakin tuhatjalkaa.


Tässä yksi ja ainut vinkki miten selvitä matkasta hengissä ja säilyttää oma mielenterveys,  ainakin osittain.

1. Heitä kaikki periaateet romukoppaan!
 
Jos periaatteena on sokeritonsuolatonmaidotonviljaton kannattaa kaikki ruoka ottaa mukaan Suomesta. Oon huomannut ettei ulkomailla olla niin hysteerisiä ruuasta kuin Suomessa. Koko kylästä eli välttämättä edes löydy vauvanruokaa.  +35 mittarissa eikä Hiirulaiselle maistunut oikein mikään. Jukurtti, SOKERIJUKURTTI! Rahka on ainakin Unkarissa ihan tuntematon käsite ja natural jukurttia en itsekkään pystynyt syömään. Puurosta näillä ei ole hajuakaan. Ei ruisleipää vaan kunnon pullamössöleipää mikä loppujen lopuksi jäi vain kiinni kitalakeen ja aiheutti kauhu tilanteita ja lähes ensiaputoimenpiteitä. Aamupalla Hiirulainen on joutunut huom!! joutunut syömään SUKLAAMUROJA. Ja sitä samaa pullamössöleipää. Ainut terveellinen ruoka ja mikä edes maistuu ja eritoten mitä täältä löytyy on banaani. Sitä on mennytkin niin paljon että vatsan toiminta on hyvin minimaalista tai sitten tuskallista.


Älä tuijota kelloa. Menkää fiiliksen mukaan. Ei lomalla tarvi kenenkään mennä nukkumaan klo 19.09. Varsinkin jos alla on jopa kahdet päikkärit koska taaperolla on niin kova meno päällä ettei vaan millään malta nukkua. Suosittelen silti edes yksiä päikkäreitä per päivä. Ilman päiväunia tulee ilta olemaan yhtä helvettiä. Jos niin hyvä tuuri sattuu käymään ja taapero nukahtaa NAUTTIKAA! Nukkukaa aamusin pitkään. Tai ainakin niin pitkään kun vaan pieni pomottaja antaa siihen luvan.


Jos mielii ravintolassa syödä itse rauhassa kannattaa taaperolle hankkia a) tekemistä esim se pahapaha tabletti josta voi laittaa lastenlaulut raikaamaan. b) iso kasa keksejä c) tai annat taaperon vipeltää pitkin ravintolaa. Älä huoli missään ei olla niin tiukkapiposia kuin Suomessa. Kukaan ei katso pahalla pientä vipeltävää söpöläistä. Hermanni kävi pari mutkaa ravintolankeittiössä josta hän tuli käsissään kakkutaikinatankoja ja seuraavalla kerralla kädessä loisti tikkari.


Lomalla kaikki on sallittua mikä vaan helpottaa jokaisen läsnäolijan elämää. Kotiin palatessa voikin sitten taas laittaa nutturaa hiukan tiukemmalle ja jatkaa tiukkaa terveellistä elämäntapaa ihan jokainen, vauvasta vaariin!

2 kommenttia:

  1. juuri näin :) lomalla ollaan lomalla :) ihania kuvia!!

    VastaaPoista
  2. Nyt oli hyvät lomavinkit, joita minäkin voisin noudattaa! :)

    VastaaPoista