perjantai 9. kesäkuuta 2017

LOMALLE UNKARIIN

Ylihuomenna. 

Ylihuomenna nokka kohti Helsinki Vantaan lentokenttää ja lentokone kohti Unkaria. Vaikeuksien kautta voittoon. Keskiviikkona korvalääkärin aamenella saatiin lentolupa. Kun lääkäri aloitti lauseen "On täällä vähän punoitusta!" olin valmis alkamaan itkemään. Onneks se jatko lausetta parempaan suuntaan.  Korvatulehduksen jälkeen korvat saattaa punoittaa kuukausia. Eikä se ole este lentämiselle. Huh! Onneks. Mä oon niin tän loman tarpeessa.Miksi Unkari? 

Mies ehdotti. Olin itse sitä vastaan. Mutta vaan sen aikaa kun en oikeestaan ollu tutustunu koko paikkaan ollenkaan. Pienen tutkailun jälkeen olin ihan mukana. Mennään sinne! Halvat lennot, halpa majoitus ja halpa eläminen. Se tarkoittaa vaan yhtä asiaa PIIIITKÄÄ REISSUA.
Suunnataan Budapestin jälkee junalla  kohti Balatonia. Balatonjärven rannalle. Balatonjärven vesi on kesäsin +25 astetta ja Hevizin kuumanlähteen jopa +35. Ei siis ollenkaan huono. Ruoka on halpaa ja huhujen mukaan hyvää. Gulassikeittoa päivät pitkät. Loikoilua altaan reunalla. Aurinkoa. Stressittömyyttä. Ei kiire mihinkään. Paitsi joka aamu tarjottavalle aamupalle. Asia mikä yllätti oli ettei Balatonilla oikeastaan ole hotelleja. Lähinnä B&B tyyppisiä majotuksia. Ei haittaa yhtään. En oo ollenkan all inclusive tyyppinen ihminen ollenkaan. Katotaan sitten ku Hiirulaisen voi laittaa vaikka Bamse clubille.  I
Pakkaaminen. 

Pakkaaminen Hiirulaisen kanssa on yhtä helvettiä. Kun laitan kamoja laukkuun Hiirulainen tyhjentää ne sitä mukaan. Ja jos ei ole mukana tuhoamassa kaikkea onhan tod.näk kiipeilemässä pöydillä tai vessanpöntön kautta lavuaariin. Lähtö lähenee ja pakkaaminen on vaiheessa. Todella vaiheessa. Ei stressiä. Sitä mitä ei ole sitä ei tarvi. Ja kaiken saa kuitenkin ostettua kohteesta joten ei huolta. Jos vaikka uimapuvut ja aurinkorasvan muistais ottaa niin sillä pärjää pitkälle. Ja passin ja hammasharjan. Muistatteko muuten sen ohjelman? Passi ja Hammasharja.

Lentokone. 

Se jännittää taas vähän. Varsinkin kun Hiirulainen ei todellakaan nuku. Toisin kuin vuosi sitten Kroatian reissulla. Unta palloon koko matka. Nyt se on niin täynnä virtaa että sillä määrällä energiaa lennettäis vaikka Honoluluun asti. Lahjon Hiirulaisen muumikekseillä ja youtube videoilla. Niin kuin jokainen kunnon vanhempi tekee lentomatkoilla. Nyt ollaan lomalla! 


Aion olla ihan relax. Syödä mitä huvittaa ja lopettaa kaloreitten laskemisen. Loma vaan on ihmisen parasta aikaa. Ulkomailla olo on ihanaa! Kun kuulenkin sanan loma alkaa mun aivoissa heti raksuttaa "Mihin nyt mennään?" Ja Trivago sauhuaa. Matkailu avartaa vai miten se meni. Nähtäväksi jää miten Unkari avartaa meitä. Tuleeko siitä meijän joka kesäinen kohde?

Näkemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti