perjantai 10. maaliskuuta 2017

Ne terveellisemmät burgerit! + DIY hesepaprikamajoneesi

Tekeekö mielesi burgeria,mutta pelkkä ajatuskin hesemätöstä ällöttää? Tässä ohje niihin terveellisimpiin burgereihin eli Avoburgereihin. Näihin burgereihin ei sisälly ollenkaan turhia pullamössö kuoria jotka vievät mahasta vain turhan tilan maittavilta täytteiltä.



Perus jauhelihapihvi ohje:

1  prk kermaviiliä 
½dl korppujauhoja
1 - 2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 muna
suolaa
pippuria 

Jauhelihapihvitaikinan voit halutettassasi maustaa miten ikinä haluat. Hyviä vaihtoehtoja on esim, tuore basilika, fetajuusto, sinihomejuusto tai ilmakuivatut tomaatit!

Tee jauhelihataikinasta suht isoja ja paksuja pihvejä. Muotoilu onnistuu helpoiten veteen kastetuin käsin.


Eikun uuniin! 225 astetta noin 10min. Noin pari minuuttia ennen pihvien poistamista uunista lisää pihvien päälle X määrä juustoa.

Jauhelihapihvejä odotellessa voit pilkkoa täytteet valmiiksi. Voit täyttää avoburgerisi juuri niin kuin haluat. Esimerkiksi näin; 
Juustoa paljon. 
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Suolakurkkua
Raakaa sipulia
Pientä extraa halutessasi voit lisätä avoburgereihin pekonia, paistettu kananmuna tai vaikka vuohenjuustoa. 



Näihin avoburgereihin valmistin myös itse Hesburgerin paprikamajoneesia jäljittelevän majoneesin.

Paprikamajoneesi 

1,5dl majoneesia
Puolikas punainen paprika
1tl grillimaustetta
0,5tl sokeria.

Paprika tulee paahtaa uunissa noin 25min 225 astetta. Jonka jälkeen paprikasta irrotetaan kuori, paprika murskataan ja sekoitetaan muiden aineiden kanssa. Parasta majoneesi on kun sen valmistaa edeltävänä päivänä ja antaa yön yli maustua jääkaapissa.


Kun pihvit ovat kypsiä ja juusto sopivan sulanutta kannattaa burgeri koota mahdollisimman nopeasti välttääksesi pihvin jäätymisen. Taaperolle saa samoista aineksista koottua juuri sellaisen burgerin mikä taaperolle maistuu. Parasta avoburgereissa on että voit koota burgerista juuri niin terveellisen tai vaihtoehtoisesti epäterveellisen kuin haluat!



Hyvää ruokahalua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti