keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Näin selätät raskauspahoinvoinnin! Melkein.

Muistan kuin eilisen sen miten pahoinvoin koko raskaudenajan koko ne kamalat 42 viikkoa, pelkkää oksennusta enemmän tai vähemmän! Minä jos kuka tiedän millä oloa voi edes vähän helpottaa! 


1. Juo!

Aamulla ensimmäisenä juo lasillinen vettä. Vesilasillisen jälkeen on huomattavasti helpompi oksentaa kun homma ei ole pelkkää sappinesteen yökkimistä. Juo! Älä kuihdu!

2. Syö!

Syö ihan mitä haluat. Ihan mitä mielesi tekee kunhan vaan syöt. Syö vaikka koko ajan hampurilaisia ja ranskalaisia. Syö niitä ruokia mihin on himo. Älä koskaan anna mahan olla tyhjä. Syö myös yöllä. Syö myös ruokia joita on helppo oksentaa hyviä vaihtoehtoja on esimerkiksi jugurtti,jäätelö ja kaikki nestemäinen paitsi tuoremehu joka tuntuu hyvin ilkeältä tulleessa ulos nenästä. Älä mieti kaloreita tai painonnousua. Raskauden jälkeen ehdit miettimään sitä senkin edestä.

3. Liiku!

Älä vaan lopeta liikkumista! Liikkumisen lopettaminen saa heti yrjön nousemaan kurkkuun. Paikoillaan olo saa heti ajatukset oksentamiseen. Mutta älä myöskään henkästy. Hengästyninen on varma keino saada yrjö lentämään kaaressa. Paras keino pahanolon torjumiseen oli mulla uinti. Ensimmäisiä kuukausina kävin varmaan joka päivä uimassa, lilluin vaan altaan matalassa päässä kuin valas rantakaislikossa.

4. Ota saikkua!

Olin tyhmä enkä missään vaiheessa ottanut sairaslomaa töistä. Paitsi siinä vaiheessa kun lääkäri pakotti kun paino alkoi olla alle 50kg. Ethän vatsataudissakaan mene töihin. Sairaslomalla voit keskittyä pahanolon ennaltaehkäisyyn täysi päiväisesti. Nuku, liiku, syö. Tee kaikkea mukavaa! Älä missään nimessä mene töihin! 

5. Oksenna!

Oksenna silloin kun oksettaa! On turha pidätellä asiaa mikä loppujen lopuksi tulee kuitenkin kaaressa ulos. Oksentaminen kummasti helpottaa oloa ainakin sen hetken kun oksentamisen jälkeen vaan makaat ja täriset vessan lattialla toivoen viikatemiehen tuloa.

Jos raskauspahoinvointi ei lopu viikon 12 jälkeen on hyvin todennäköistä että tulet oksentaan koko raskaudenajan. Älä usko neuvolantätien jankutusta siitä kuinka se pahoinvointi kyllä tulee loppumaan viikolle 12. Viikon 12 jälkeen edelleen jankataa sitä kuinka se ihan kohta loppuu. Ei, se ei vaan joltain lopu koskaa! 

Onko yhtään kohtalontoveria? Miten selvisit? Vai selvisitkö? Pelkkä tästä aiheesta kirjoittaminen saa yäkkäys refleksin aikaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti