perjantai 23. joulukuuta 2016

Antakaa lasten uskoa joulupukkiin!

Paljon puhuttu aihe näin joulun alla. Uskoakko vai eikö uskoa? Siinäpä pulma.

Oon päättäny jo nyt vaikka toi pieni vaahtosammuttimen kokonen ihminen ei vielä edes tajua mitään että meillä tullaan puhumaan joulupukista. Ja valehtelemaan päin naamaa että joulupukki on olemassa ja se asuu korvatunturilla. Tontut alkaa kurkkimaan ikkunoista jo juhannuksen jälkeen jos se saa pysymään kilttinä jouluun asti. Jos vanhempien auktoriteetti ei riitä on hyvä turvautua kurkkiviin tonttuihin. Onko tontut siis vihoviimeinen keino saada lapsi tottelemaan kun keinot on vähissä? Hyh, huono vanhempi!

Keneltä on pois joulupukkiin uskominen? Saako lapsi ikuiset traumat ja usko koko maailmaan järkkyy yhdestä joulupukista? No ei! Eikö lapsi voi luottaa enään keneenkään? No kyllä voi! En usko että mikään kohta lapsesta tulee lopullisesti vaurioutumaan joulupukin takia. Ei usko ihmiskuntaan eikä maailmaan. Kyllä ne on muut asiat mitkä tässä maailmassa saa lapsen maailmaan uskon järkkymään. Lapsi kasvaa itse pois joulupukkiin uskomisesta ihan kuin lapsi vierottaa itsensä tissiltä. Joku joulu onkin sellainen että lapsi tajuaa että Hei haloo mutsi ei toi oo totta ja tää mutsi jankkaa joulupukista silti joka joulu ja juhannus.Antakaa lasten uskoa. Se tuo jouluun sen joulun tunnelman ja mystisen joulun taian. Pitääkö kaiken olla niin totista totta? Miten lapsesta onkaan kutkuttavaa aattoiltana tai aamuna tai milloin se pukki nyt ehtiikään saapumaan paikalle kuulostella ja odottaa milloin se pukki nyt oikein kolkuttaa oveen. Ja isompana kun muutama lamppu on syttynyt päähän lisää tajuamaan, että se ovea kolkuttava harmaahapsi onkin naapurin Pertti. En halua että kukaan vanhempi taitottais kovaan ääneen sormea heristäen kauppakeskuksen joulupukki jonossa että EIHÄN JOULUPUKKIA OLE OLEMASSA!
Ilonpilaaja sanon minä. 


Ja entäs kiitollisuus? Kiitollisuus ja kiittäminen lahjan antajaa kohtaan? Jos mummo nyt saa koko vuoden kestävän mielipahan kun kiitos lahjasta menikin joulupukille niin voi sentään. Aikuinen ihminen. Vihotellaan sitten koko vuosi. Kyllä sitä kiitosta vielä vuosien saatossa tulee.

Lapset on pieniä niin vähän aikaa joten miksi tätä joulupukki iloa ei voisi pitää yllä edes sen hetken?

Naiset uskoo ryppyvoiteisiin ja isit oman jalkapallojoukkueen voittoon. Kummatkin ihan täyttä utopiaa ja silti aikuiset ihmiset uskoo.

Lopuksi linkki faktoihin joulupukista ;
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Joulupukki

IHANAA JOULUA! Joulupukilla tai ilman <3 

2 kommenttia:

 1. Hih, voi miten ihana teksti! Meilläkin huomenna tulee joulupukki...en tiedä kuka siihen uskoo eniten; kuusivuotias vai kymmemen kertaa vanhempi mummi! ;) Jos ne ovat vähän höpsöjä, ei se kyllä joulupukista ainakaan johdu ;)

  Ihanaa joulua teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan itse myös uskoa vähän joulupukkiin :D Hyvää joulua teille myös <3

   Poista