sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Me nukutaan perhepedissä!

Hermanni täyttää pian kolme. Ja me nukutaan kaikki kolme samassa sängyssä. Minä, mies ja Hermanni. Kaikki siinä sulassa sovussa 180cm leveässä paratiisissa. Ja se jos mikä ei kaikille ole ok. Joitain ihmisiä syvästi häiritsee meidän tapa nukkua. Jotain häiritsee se että meidän vanhempien sängyssä nukkuu lapsi. Joidenkin mielestä se on jopa sairasta että lapsen annetaan nukkua vanhempien sängyssä. Miten jotkut jaksavat vaivata päätään sillä miten meillä nukutaan? Onko se joltain jotain pois jos tämä järjestely on meille hyvä? 


Ootteko kokeillu sitä tätä tai tota? Kyllä lapsen omassa sängyssä pitäis nukkua. Miksi kukaan tulee antamaan neuvoja meidän nukkumiseen kun meistä tämä on täysin fine?! Mikä siinä perhepedissä on niin kamalaa? Pitäisikö vaan ihan muiden mieliksi huudattaa koko ilta ja herätä pitkin öitä kun nyt voidaan kaikki nukkua läpi yö heräämättä? Tiesittekö että me nukutaan jopa saman peiton alla? Tiesittekö että nukutaan välillä Hermannin kanssa jopa ihan poski vasten poskea? Yksikin yö kun Hermannilla oli sattunut pissa vahinko olin itsekin aivan pissassa koska Hermanni oli luultavasti nukkunut mun päällä, enkä edes herää siihen.

Olen pari kertaa ihan vaan painostuksen voimasta kokeillut omaan sänkyyn laittamista. Sinne se nukahti pitkän ja piinallisen yrityksen jälkeen. Menin itse sänkyyn ja mun olo oli niin tyhjä että en saanut unta. Hermanni heräsi onneksi noin tunnin päästä, nostin sen viereen ja sain itsekin lopulta unta. Hermanni tarvii nukkumiseen mua ja mä sitä. Aamuisin on ihana herätä kun toinen ottaa päästä kiinni ja pusuttelee. Se on kuin pikku patteri.


Ja mitä tähän parisuhteeseen tulee, vaikka Hermanni ei meidän sängyssä nukkuisikaan me tuskin nukuttaisiin ihanasti  lusikassa kuin suhteen alku aikoina. Todennäköisesti nukuttaisiin kummatkin aivan eri puolilla sänkyä. Täytyy olla aika tylsä jos parisuhteelle ei keksi mitään muuta paikkaa kun sänky ja yöllä. Tiedättehän mitä tarkoitan?

Meille sopii perhepeti ja näin me nukutaan. Hermannin oma sänky on vain hieno koriste huoneen nurkassa. Oppiiko hän koskaan nukkumaan omassa sängyssä? Tuskin. Mutta ei sen väliä. Enempää lapsia kun ei ole tulossa. Siitä aiheesta lisää joskus.

Tää on meidän tapa nukkua. Mikä on teidän? 

5 kommenttia:

 1. Musta ois kans ihanaa, jos mahduttais kaikki neljä samaan sänkyyn. Nyt yksivuotias nukkuu vielä mun kainalossa <3

  VastaaPoista
 2. Meidänkin kolmevee nukkuu vieressä :) Ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Mä nukun lasten kanssa meidän super leveässä King sizessa, siis minä ja 3v ja 1v. Mies nukkuu omassa huoneessaan jo pari vuotta. No täällä Afrikassa perheet tunkee kolmen lapsen kanssa samaan sänkyyn eikä varmasti ole mikään parisänky edes. Ei kukaan kysele missä lapset nukkuu, mieskin sanoo et ovat vielä niin pieniä. Välillä jompi kumpi haluaa isän viereen nukkumaan ja taaperolla on sänky kyllä makkarissa mut aika harvoin siinä nukkuu. Ja niin totta toi et ihana herätä lasten vierestä ja hyvin nukutaan. Noi on noita suomi hömpötyksiä et pitää vauvan jo mennä omaan huoneeseen, kukin tyylillään ja ihan oma päätös.

  VastaaPoista
 4. Täällä perhepedissä vanhemmat, 2 vuotias, 2 kuinen ja koira. Kaikki nukkuu täydellisesti ❤

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kuulla että niin moni nukkuu lasten kanssa samassa sängyssä. Aloin jo melkein itsekin epäillä onks tää jotenki pahasta. :D Hyviä unia kaikille ♥️

  VastaaPoista