torstai 11. helmikuuta 2016

Äitille saikkua,Kiitos!

Oon kamalassa nuhassa ja kurkussa kasvaa kaktus. Eilen illalla vauva nukahti ku unelma,minä en. Kun viimein olin pyörähtäny sängyssä sen about tuhat kertaa sain unen päästä kiinni. Ja loput voitte varmaan arvatakkin. VAUVA HERÄS! Voi saatana vittu ja perkeeleet vaan lens. Syötiin siinä sitten jonka jälkeen hän nukahti. Ruhtinaalliset 30 min koiranunta kun alko ihme ähinä ja röhkiminen. Silmät kiinni ei tienny oliks se vauva vai pikku possu. Ei auta mikään! Hyssyttelin niin että sylki lens ja ainakin siinä vaiheessa vauvakin sai osansa tästä Zika viruksesta. Käveltiin 67 kertaa talon jokainen neliö ympäri. Ei,ei auta! Hytkyttelin ja nytkyttelin. Ylös ja alas ja edes ja taas. Ei toivoa! Ei auttanu muu ku siirtyä sohvalle.Ottaa sitteri sohvan viereen. Iskeä vauva sitteriin ja kiikuttaa. Ite silmät kiinni sohvalla toinen käsi roikkuu ja hytkyttää sitteriä. Lopulta virittelin tuttinauhan jota vetämällä sitterin sai nytkymään. Pääasia että mä saan olla vaakatasossa ja vauva on ainakin hiljaa jos ei nuku niin on ainakin hiljaa. Niin mä ainakin luulin. Ähinä ja puhina vaan jatku. Se pieni ähinäkin yön pimeinä tunteina kuulostaa kun kattiloita hakattais korvan vieressä. Nukuttiin noin 10 minuutin pätkissä tai niin mä ainakin luulen. On hyvinkin mahdollista että vauvallakin on kurkku kipeä ku se niin röhkii tai jos ei vielä ole niin kohta on. Ollaan me tässä niin paljon nenät koko ajan vastakkain. 

Ton ensimmäisen osan kirjotin jo eilen kunnes mun kirjoittamisen keskeytti yks ininä itikka ja kirjottaminen loppu sitte siihen. Ja nyt se keskeyttää sen taas. Jatketaan kun tilanne on saatu hallintaan. 

Kysymys kuuluukin Mistä voi kipeä äiti hakea sairaslomaa? Siis ihan vaan kuumeessa oleva äiti. Muumilaakso sairasloma on sitten asia ihan erikseen vaikka sekään varmaan kauheen kaukana ole. Äitiys on kovaa työtä 24/7 vaikka pääkainalossa se lapsi on hoidettava. Kuumeessa yöllä herättävä ja syötettävä ja sen jälkeen hyssytellä vaikka tekis mieli vaan kaatua sänkyyn ja itkeä, pysyä siellä seuraavat 18 vuotta. Meijän vauva oikeen aisti että Ahaa nyt äiti ei oo ihan kunnossa huudanpa vähän vielä lujempaa. Kokeilkaa ihan tieteen nimissä seuraavan kerran kun ootte kipeinä ensin olla koko yö hereillä,2h välein 30min hytkyttelyä ja sen jälkeen meette vielä töihin. Miltä tuntuu? 

Ja vastaus tähän mieltä askaruttavaan Mistä äidille sairaslomaa? kysymykseen on että Ei mistään! Äiti ei saa työnantajalta eli tässä tilanteessa vauvalta lupaa olla pois töistä kolmea päivää eikä oikeestaan sekuntiakaan. Päinvastoin jos isi tulisi kipeäksi sairaslomaa isketäis pöytään ainakin viikko koska miesflunssa on astetta pahempi juttu. Miesflunsalta meillä ollaan vielä säästytty.  

Oon kirjoittanu tätä tekstiä nyt kolme päivää koska aina joku on keskeyttäny mun kirjottamisen. Siinä ajassa oon jo ehtiny aika hyvin tervehtyä. Ei tässä nyt oo aikaa alkaa pidempää aikaa sairastelemaan. Luojan kiitos näitä lapsia on vaan yks!Ja nyt en aijo enää jatkaa tätä aihetta enää neljättä päivää vaan lopetan tähän ennen ku mut keskeytetään taas.

3 kommenttia: