keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Syksy tulee, oletko valmis?

Syksy saapuu kovaa vauhtia, vähän liiankin kovaa. Lämpimän kesän jälkeen ei edes ymmärrä että pitkähihaisia tai muita kuin sandaaleja on olemassakaan. Aamulla sataa, päivällä sataa ja illalla sataa. On pimeää ja märkää. 24/7! On aika kaivaa välikausi eli äiti kielellä vk vaatteet esiin vain huomataksesi että Herranjestas lapsesi on kasvanut kesän aikana niistä ohi ja ylitse. Samoin on käynyt kengille, saappaille ja kuravaatteille. Kaikki liian pieniä! Päiväkodista kiikutetaan lappua missä muistutetaan tarkistaa sopivatko kurahousut enää jalkaan. Ne kurahousut mitkä alku syksyllä päiväkodin alkaessa vaan tungettiin muovipussiin sen kummempia sovittamatta. Mä en edes oikeesti muistanut minkä väriset kurahousut Hermannilla oli kun etsin niitä kaiken muun romun keskeltä.


Ja koska syksy aina yllättää perheellisen alkaa vk vaatteiden etsintä aivan liian myöhään, silloin kun niitä pitäisi jo pukea päälle. Hetken aikaa mennään ranteet ja nilkat paljaana liian pienillä vaatteilla. Varpaat on kumisaappaissa kuin pikku kiinalaisella, aivan mytyssä! Koska kotioloissa tulee käytettyä niin vähän kuravaatteita ja kumisaappaita ei edes tajua että nekin voi jäädä pieneksi. On siis hyvä että päiväkoti niistä muistaa joka vuosi muistuttaa,koska ei sitä joka vuosi aina muista. On siis aika ostaa koko koko vaatevarasto uusiksi. Housut, takit, softselli haalarit, fleecetakki, kuoritakki, kevyt toppatakki, kurahousut, sadetakki, sukelluspuku, syksyhattu suojaamaan korvia pohjolan viimalta. Coretexlenkkarit varrella ja ilman. Kumisaappaat vuorella ja ilman. Tänään aamulla myös tajusin että olisihan siellä ulkona tarvinnut jo sormikkaita kun omiakin sormia kylmäsi. Mutta arvatkaa vaan onko meillä sellaisia?

Kun kaikki tähdelliset vk vaatteet on saatu hankittua satelee taivaalta valkoista mömmöä jolloin tajuat unohtaneesi että talvikin on tulossa. Mutta HAHAA tässä asiassa olinkin aikaani edellä ja tilasin Hermannille toppapuvun jo aikapäiviä sitten. Lumi saa tulla, vaikka heti huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti