maanantai 6. marraskuuta 2017

Onko lapsellani hassu nimi?

Oltiin Hermannin kanssa uimahallin saunassa. Saunan löylyämpäri oli kuuma ja Hermanni olis tietenkin halunnut koskea siihen. Olisi halunnu kaataa koko tulikuuman vesiämpärin päällensä. "Älä Hermanni koske siihen, se on tosi kuuma." sanoin. Samassa saunassa oli kolme noin 10-12-vuotiasta tyttöä. Kuulin kun yksi näistä tytöistä kuiskutti kysyen toisen korvaan vähän liian turhan kovalla äänellä "Onks Hermanni hassu nimi?"  


Kuulin sen mutta en puuttunut enkä sanonut mitään. Olisko mun pitänyt? Entäs jos mun lapsi oliskin ollut sen ikäinen että se olis kuullut ja ymmärtänyt mitä siellä kuiskittiin. Mua vähän puristi rinnasta. Joku joskus sanoi että kiusataankohan Hermannia joskus sen nimen takia, koska Pelle Hermanni. Onko mun lapsella hassu nimi? Ajatteleeko muut lapset että Hermanni on hassu nimi? Ajatteleeko ehkä jopa jotkut aikuiset että Hermanni on hassu nimi? Tullaanko mun lasta kiusaamaan ehkä hassun nimensä takia? Olisiko pitänyt miettiä vähän tarkemmin minkä nimen lapsellensa antaa? Todella moni alussa luulikin että Hermanni on pelkkä vitsi, ei siitä oikeesti tule Hermannia. Ehkä tää saunassa oleva tyttö ei ole koskaan kuullut Hermanni nimeä. Ehkä sitten kun Hermanni menee kouluun maailmaan on putkahtanut jo enemmän Hermanni nimisiä poikia.

Mutta Hermanni on Hermanni. Hermanni on universumin siistein nimi. Hermanni on vanha suomalainen nimi, ei mikään muotinimi. Hermanni on käännös saksalaisesta nimestä Herman ja tarkoittaa taistelijaa. Hermanni on taistelija. Kaikki ketkä tuntee Hermannin ei voisi ajatellakaan että Hermannin nimi olisi mikään muu kuin Hermanni. Hän vaan on ja näyttää ihan Hermannilta. En oo koskaan itse ajatellut että Hermanni olisi hassu nimi eikä Hermannin läheisistäkään heti kun ne näki Hermannin näyttävän ihan itseltään.


Tiedättekö mitä se saunassa oleva tyttö vastasi tähän "Onks Hermanni hassu nimi?" kysymykseen? Hän vastasi EI! Ja hän oli ihan oikeassa. 

14 kommenttia:

 1. Tuon ikäiset ei monesti ajattele mitä suustaan päästää, fiksusti kyllä se toinen tyttö vastasi että ei ole hassu nimi. Varmasti sitä tulee mietittyä tuollaisia asioita välillä, mutta meidän täytyy vaan koittaa kasvattaa lapsistamme hyvällä itsetunnolla varustettuja tyyppejä. Kiusaaminen on aina väärin, mutta jos lapsi sellaiseen tilanteeseen joutuu hän toivottavasti osaa ajatella että on kiusaamisen yläpuolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei lapset yleensä sen kummempia mieti mutta särähti vaan korvaan. Yritys on kova kasvattaa omasta lapsesta terveellä itsetunnolla varustettu mies. :)

   Poista
 2. Hermanni on mainio ja ihana nimi!!

  VastaaPoista
 3. No tottakai se on jonkun mielestä hassu nimi! On myös ihmisiä joiden mielestä se ei ole hauska nimi.

  VastaaPoista
 4. Hermanni on ihana nimi :) Suloinen tyyppi ♥

  VastaaPoista
 5. Tunnen yhden Hermannin ja mulle se oli aiemmin aika tuntematon nimi. En yhdistä sitä itse Pelle Hermanniin. Mun oli jopa vaikea muistaa aluksi, että mikä sen pojan nimi olikaan.

  Mulla tulee mieleen nimestä vaan hänen mies. Uskollinen, luja mutta lempeä mies, joka seisoo puolisonsa rinnalla ikuisesti.

  Rohkeaa että olette antaneet nimen, vaikka se ei ole yleinen :) nää on niin makuasioita ja toivotaan että meidän lapset eläisi koulussa aikaa kun kaikki ihmiset saisi olla sen nimisiä ja sellaisia kuin on ilman kiusaamista.

  -Edvinin ja Adelen äiti

  VastaaPoista
 6. Hermanni on söpö nimi! Ja mun äitini syntymäpäivä on Hermannin nimipäivänä. 😊

  VastaaPoista
 7. Hermanni on ihana nimi ❤️❤️ Ne tytötkin on vasta pieniä, olishan sille kysyjälle voinut sanoa jotain, ettei oikeesti sitten jatkossa kukaan loukkaannu 🤔

  VastaaPoista
 8. Hermanni on kiva nimi! Lapset makustelevat uusia nimiä ja sanoja, helposti uudet nimet kuulostavat hassuilta. Ainakin itse olen huomannut, että tietyn ikäiset lapset naureskelevat usein nimille, joita ei ole ennen kuullut. :)

  VastaaPoista
 9. Meidän pojallamme on suomalainen nimi joka on täällä monesta kummallinen eikä sitä osata koulussa ym. usein lausua kun se luetaan vain paperista. Pienempänä se ahdisti poikaa ja hän päätti vaihtaa nimensä. Onneksi vaihe meni ohi ja nyt hän osaa arvostaa nimensä juuria.

  VastaaPoista