tiistai 14. helmikuuta 2017

Lapsetonko itsekäs?

Perheellisten mielestä lapsettomat on itsekkäitä omaa napaansa tuijottavia vastuuttomia epäaikuismaisia ikinuoria. Onko näin? Onko lapseton itsekäs? Mitäs jos lapsien hankkia onkin tässä se itsekäs? Kumpi tässä onkaan se itsekkäämpi osapuoli? Lapseton vai lapsellinen?

Lapseton ei halua lapsia koska haluaa elää itselleen ITSEKÄSTÄ!
Lapsellinen haluaa lapsen koska haluaa jatkaa sukua ITSEKÄSTÄ!
Huomaatteko kummassakin lauseessa toistuu sama "haluaa". 


Lapsia hankitaan itsekkäistä syistä "Haluan täyttää tyhjän paikan sydämmessä!" Kysyttiinkö tulevalta lapselta haluaako hän täyttää tämän kuuluisan tyhjän aukon. Ei kysytty. ITSEKÄSTÄ! Lapsia hankitaan koska halutaan turvata oma vanhuus sillä että on joku joka pitää sitten vanhana huolta. Taaskaan ei kysytty tulevalta suvunjatkalta mielipidettä asiaan. ITSEKÄSTÄ! Miksi hankkia tusina omia biologisia lapsia kun maailmassa on niin monta lasta ilman äitiä tai isää? Koska omat lapset on osa omaa lihaa ja verta. ITSEKÄSTÄ! Sitten kun niitä lapsia aletaan vääntämään niin että koko ekosysteemi kärsii, se vasta itsekästä onkin! Suurin ekoteko on jättää lapset tekemättä! Lapsia taas jätetään hankkimatta seuraavista itsekkäistä syistä. Halutaan elää huolettomasti!!  ITSEKÄSTÄ! Halutaan tehdä juuri sitä mitä huvittaa! ITSEKÄSTÄ!  Halutaan tulla ja mennä juuri silloin kun huvittaa! ITSEKÄSTÄ! Halutaan luoda uraa! ITSEKÄSTÄ!  Lapseton siis elää itsekkäästi itselleen!

Kummassakin tapauksessa halu olla vanhempi tai jättää olematta vanhempi lähtee omasta halusta. Koska minä haluan.. Olisko tähän olemassa mitään välimuotoa milloin ei olisi itsekäs? Ei. Paitsi ehkä se 16-vuotias teiniäiti joka ei missään nimessä olisi halunnut pitää mutta pakko oli. 

Lapseton on itsekäs mutta niin on lapsellinenkin! Koko elämä on aika itsekästä, eletäänhän tässä kuitenkin itselleen.

2 kommenttia: