torstai 6. lokakuuta 2016

Saako lapsi näyttää lapselta?

On tullu tässä jo jonkun tovin pyörittyä vaatekaupoissa lastenvaate osastoilla ja en ole välillä voinu kun olla isona kysymysmerkkinä että olenko mä oikeasti vauvojen vaateosastolla vai ihan aikuisten? Sieltä löytyy glitterlegginseistä farkkutakkiin! Väri skaala on niinkin laaja kuin v.pun,v.sin,beige ja valkoinen! Valkoinen onkin erittäin käytännöllinen väri lapselle joka juuri opettelee syömään ja juomaan itse. Missä on kaikki värit? Minkä takia jo näin pienestä asti täytyy lapsi pukea niin perus tylsäksi ettei tiedä ollaanko sitä menossa hautajaisiin, Milanon muotiviikoille vai ihan vaan päiväkotiin? Kertooko vaatteet jonkinlaisesta asemasta tässä yhteiskunnassa? Vaatteet on nykyään niin hienoja että on parempi sulkea lapsi lasivitriiniin niiden valkoisten vaatteiden kanssa ettei mene likaseksi. Bamset ja kaiken maailman muumipeikothan on ehdoton ei. Nehän on lapsellisia. Lapsella ei saa olla lapsellisia vaatteita. Autot,Formulat, kukat ja yksisarviset on noloja. Mutta kenen mielestä? Kaukaa katsottuna ei 1-vuotiasta erota teini ikäisestä. Eikö lapsi saa näyttää ja olla lapsi? Täytyy muistaa että lapset oppii kaiken meiltä vanhemmilta;)

Hermanni ja pinkkipaholainen.


En ole mikään sukupuolineutraaliksi kasvattaja. Meidän vauvahan ei ole tyttö eikä poika vaan hän saa olla ihminen. Ei! Niinkään en ajattele. Poika on poika ja tyttö on tyttö. Mutta kyllä meillä pukeudutaan ihan kaikkiin sateenkaarenväreihin. Pyörähdän aina myös tyttöjen vaateosastolla koska siellä saattaa olla hyviä löytöjä jotain värikästä hyvällä säkällä. Hermanni on luonteeltaan yks iso aurinko ja mun mielestä sen värikkäät vaatteet kertoo sen luonteesta. Sitten kun hän itse alkaa ilmaisemaan että ei en tahdo keltaista paitaa niin se on sitten ok tai jos hän edelleen tahtoo keltaisen kikertävän kukertavan paidan niin sekin on ihan ok. Meiltä ei taida löytyä mitään niin hienoa vaatetta mikä ei sais mennä likaseks.
Mun puolesta Hermanni saa ihan vapaasti hypätä vaikka sonta kasaan. Kunhan pitää vain suun kiinni. Lapsen tehtävä on remuta,mennä ja tulla ilman että housut on niin kireät ettei kyykkyyn pääse tai pelätä että nyt menee likaseks.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti