maanantai 22. elokuuta 2016

Kuka pelkää pöpöjä?

Mä en henkilökohtaisesti pelkää pöpöjä. En villakoiria lattialla enkä koiran karvoja vauvan suussa. Välillä kun tutti tippuu maahan pyyhin sen vaan paidan kulmaan joka voi olla jopa likasempi kun se itse maa johon se tippui. En pikkuvauva aikana steriloinu pulloja päivittäin, käsin pesin. Nykyään pesen ne koneessa niissä saattaa olla pieni muotoinen fairinen sivumaku. En pelkää nuhaa en pientä enkä suurta. Niitä tulee jos on tullakseen. Ja parempi tullakkin miten muuten saa sen pienen bakteerikannan kasvamaan kun uhmaamalla niitä pöpöjä. Jos kasvattaa lastaan lasipurkissa ne pikkunuhat saattaa vaan tulla moninkertaisena sitten kun ne tulee ja nehän jossain vaiheessa kyllä tulee vaikka lapsi on yritetty siellä lasipurkissa pitää.


Hiekkalaatikolla hiekka menee suoraan suuhun. Kilo tolkulla hiekkaa missä voi olla vaikka kissan pissaa. Miten sen estät? Et mitenkään. Paitsi voi olla laittamatta lasta hiekkalaatikolle tai laittamalla lapselle vaikka suukapulan. Kyllä nyt jokaisen vauvan täytyy kissan pissaa kerran elämässä päästä maistamaan. Kuralätäköstä kurottaudutaan juomaa vettä niin että koko naama on kuran peitossa. Ja se vesi sataa taivaalta yllätys läpi kaikkien ilman saasteiden. Miten estät? Älä mene vesisateella ulos!

Entä päiväkoti? Sinne ei ainakaan kannata viedä. Siellä leviää kaikki kun kulo valkea. Ripulit,oksennustaudit,kihomadot,täit,enterorokko,vesirokko,pusutaudit ihan kaikki.  Vesirokko on ehkä parhain tauti ikinä! Oon ihan valmis viemään Hermannin leikkimään vesirokkoisen kanssa niin tuleepa sekin tauti sairastettua pois. Mitä isompi sen kamalampi se on. Ite sairastuin sen vauvana niin ei muistikuvia kyseisestä taudista ole.

Mutta terve järki käyttöön! Jos toisesta päästä lentää linnunlöysä ja toisesta yrjö niin sitten voi jo punnita eri vaihtoehtoja esim laittaako lapsen hetkeksi lasipurkkiin sairastamaan vai viekö hoploppiin jossa ei kohta vessat riitä siitä yrjö määrästä? Jos mun lapsella on kihomatoja haluanko että naapurin Salama-Seepra imee Hermannin sormia jolla se on just rapsuttanu kutiavaa pyllyä? En halua. Haluanko että Hermanni hieroo silmiään yhteen silmätulehdusta sairastavan Onerva-Kanervan kanssa? En halua!
Jotkut lapset vaan sairastaa enemmän kun toiset. Oli sitten täysimetetty ja pumpattu täyteen vasta aineita tai pullovauva joka saa vasta aineet lattialla pyörineestä pullosta jota koirakin kävi ohi mennen lipasemassa. Lapsi nyt vaan tutkii asioita suullaan ja sille asialle ei voi mitään.

Jos jokainen lapsi kasvatettais lasipurkissa tän maapallon kaks jalkaset kuolis sukupuuttoon jo ensimmäisestä pikku nuhasta!

Ps. Täit tykkää elää puhtaassa tukassa. Olkaa siis ylpeitä jos niitä saatte tai pitäkää tukanne paskasena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti