tiistai 14. kesäkuuta 2016

Pullotukiäiti

Välillä ottaa niin päähän imetyksen hypettäminen. Ihan kun imettäminen olisi ainut ja oikea vaihtoehto ruokkia vauvaa. Kaikki muu paitsi imettäminen on väärin ja suorastaan huonon äidin merkki!  

Haluankin nyt hypettää pulloruokintaa!
Miksi kannattaa ruokkia vauva pullolla?

Pulloruokitun vauvan äiti on oikeutettu omaan aikaan koska vauvan ruuan voi valmistaa kuka tahansa vaikka naapurin mummo. Äiti saa myös nukkua öitä koska vauvan voi ruokkia edelleen se naapurin mummo. Mutta älkää huoliko tissiäidit kyllä pulloäiditkin valvoo.

Aamulla herätessä sänky on kuiva. Tissistä ei ole valunut välimeren verran nestettä sänkyyn. Tisseistä ei myöskään valu holtittomasti maitoa Pirkon siskon kummin synttäreillä. Voit myös laittaa Pirkon siskon kummin synttäreille ihan mitä tahansa vaatetta ilman miettimistä miten saat tissin esiin nopeasti ja huomaamattomasti rikkomatta ja venyttämättä kaula aukkoa. Sama koskee rintaliivejä. Ah mikä tunne pitää kunnon seksipitsiä tässä raskauden raiskaamassa vartalossa.

Isä saa tasa vertaisena vanhempana osallistua vauvan hoitoon syöttämisineen. Isä voi hoitaa nukuttamisen tutin tai jonkun muun vastaavan kanssa jonka aikana äidillä on taas omaa aikaa eikä äidin tarvitse toimia ihmistuttina. 

Onko kenenkään muun tehtävä syöttää vauvaa kuin äidin? Minusta; kyllä on. Eletäänhän me tasavertaisessa maailmassa. Ei ole olemassa homoja/heteroita/mustia/valkoisia/äitejä tai isejä kaikki me ollaan IHMISIÄ.

Pulloruokitun vauvan vanhemmat on tietoisia siitä kuinka paljon vauva syö. Ei tarvi pähkäillä itkeekö vauva nälkää ja saako vauva nyt liian vähän ruokaa. Nälkä kortin voi samantien skipata ja siirtyä toisiin itkun mahdollisiin syihin.

Pulloäiti voi avata myös itselleen pullon. Viinipullon,kossupullon tai kaljapullon miettimättä meneekö alkoholi vauvaan. Pulloäidin ei tarvitse myöskään karsia ruokavaliostaan lähes kaikkea ja aamulla voi hyvillä mielin juoda XXXXL kokoisen kahvin joka korkeintaan käy vain omaan vatsaan.

Pulloäidin ei tarvitse jäädä sohvan pohjalle imetysmaratooniin vaan pulloäiti täyttää pullon maidolla ja suuntaa nenänsä minne ikinä haluaakin.

Pulloäidit mielletään usein vain laiskoiksi ja luovuttajiksi. Kyllä se maito sieltä nousee kunhan yrität vaan. Kyllä se kipu loppuu kunhan yrität vaan. Kyllä sä kohta flippaat kunhan yrität vaan.
Jos pullosta maidon antaminen säästää äidin lataamolta niin se ihan fine!

Mutta onneksi imetysnatsit on suvaitsevaisia ja kaikki vauvan ruokintatavat on oikeita kunhan imettää

Tässä yksi aika huonosti voivat korvike vauva. Joka 6kk kynnyksellä sairasti ensimmäisen nuhansa. 


7 kommenttia:

 1. Ihanaa tekstiä! Jälleen kerran! <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa tekstiä! Jälleen kerran! <3

  VastaaPoista
 3. Voin samaistua tekstiin täysin, terkuin kahden korvikevauvan äiti. Molemmat nukkuneet yöt alusta saakka hyvin,tietenkin hampaat ym valvottanu välillä+ tiheät imut (joita on myös pullovauvoilla). Poika on 7 v ja pysynyt melko terveenä ja on oikein hoikka (viitaten viimeiseen tutkimukseen jonka mukaan imetys ehkäisee ylipainoa) ja tyttö on nyt reilu 9 kk ja on hyvin tyytyväinen pikku pullaposki :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että olet löytänyt teille sopivimman tavan syöttää vauvaa. Imetystuki lähtee aina äidin halusta imettää tai olla imettämättä. Meistä kukaan ei ole imetysnatsi (miten kamala sana!), vaan tuemme äitiä myös tilanteissa, joissa hän haluaa olla aloittamatta imetystä tai haluaa lopettaa sen. Imetyksessä on omat hyvät puolensa ja pulloruokinnassa omansa. Osa äideistä kokee myös enemmän vaikeuksia ja hankaluuksia imetyksessä kun toiset. Toivoisinkin, että puhuisit kunnioittavasti myös meistä imetystukiäideistä, jotta kukaan apua tarvitseva tai haluava ei jättäisi hakeutumatta avun piiriin. -imetystukiäiti ps. Vauvallasi on ihana hymy <3

  VastaaPoista
 5. Hei, ihana kirjoitus. Joku ehkä pahoittaa mielensä. Mutta minä en. Ärsyttää imetyksen hypetys, en kertakaikkiaan usko, että hypetys edistää imetystä mitenkään. Ongelmien kohdatessa äidin pitää saada apua, ei painostusta! Mulle ainakin ylenpalttinen hypetys tuntui painostavalta. Yritin kaikkeni, hain apua, ihan mahtavaa. Mutta oli pakko lopettaa, nimenomaan jotta vältyttäisiin siltä lataamolta. Niin huonosti meni.
  Nyt me ollaan tyytyväinen ja onnellinen perhe. Imetys ei todellakaan ole ainoa asia äitiydessä. Pulloruokinta on ihan hirveen ookoo! Eikä kenenkään pitäisi joutua selittämään tai häpeilemään pulloa :)
  Siksi kiitos tästä. Piristi. Mietin tuossa jokunen aika sitten kampanjaa #normalizefeedingyourbaby...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja moni saattaa pahoittaa tästä mielensä. Mutta saa olla aika pipo tiukalle jos ei huomaa että tää oli huumoria ja nimenomaan tseppaus meille pulloäideille :) Miks ne "imetysnatsit" ei ajattele äitiä? Vain vaa sitä imetystä.

   Poista