maanantai 16. toukokuuta 2016

Hermanni valloitti maailman...

Ja maailma valloitti Hermannin..Oltiin ihan ensimmäisellä perhelomalla,koko perhe. Kuulostaa täydeltä helvetiltä ja all inclusive meiningillä mutta sitä ei ollu. Hermanni ensi viikolla 5kk oli ensimmäisellä ulkomaan matkallaan Kroatiassa.

Me tykätään matkustaa eikä luovuta siitä vaikka vauva meille tulikin. Matkat täytyy vaan suunnitella vähän erillailla kun ennen. Täytyy ottaa huomioon myös se pikku ihminen. Ei se pikku ihminen estä ketään matkustelemasta päinvastoin on niin huippua näyttää tolle pienelle ihmiselle maailmaa. Että täällä maailmassa on muutakin. Voi olla että näin 5kk iässä se ei vielä mitään siitä tajua mutta ainakin se vaistoaa sen että nyt isi ja äiti on lomalla, nyt on rento fiilis ja kaikki on ihanaa. Hermanni ei oo koskaan ollu niin hyvällä tuulella kun tuolla reissussa. Vauvat aistii niin sillä seittemännellä aistillaan sen stressin ja väsymyksen tässä tasasen tappavassa arjessa että arjesta irtautuminen tekee vauvallekkin hyvää samoin äitille, isille, kummille ja kummin kaimalle.Salla kummi itseasiassa onkin maailman vallotusta puuhissa jossain päin maailmaa. Hermanni on ollu koko pienen elämänsä aika ilta itkunen vauva ja olin jo maalannu maailman suurimmat pirut seinille ettei tosta reissusta voi tulla yhtään mitään. Pelkkää huutoa aamusta iltaan. Muutenkin ihan rätti väsyneenä ajattelin että toi reissu olis ollu vaan yks stressin aihe lisää mutta kuinkas kävikään.

Lennot pelotti. Istumista paikoillaan pienessä tilassa varma huutoraivo mutta ei, ei sitäkään. Herran ilmekkään ei värähtäny ku noustiin tai laskeuduttiin mitä nyt vähä piti kuuluttaa kaikille että paikalla ollaan. Muuten lento meni ihan Zzzzz.. Kiitos skybaby! Linkki : Vauvan matkapatja Ja puuduttavat korvatipat jota laitettiin ennen koneeseen menoa. En tiedä oliko niistä oikeesti mitään hyötyä.
Tää loma oli tähän astisista yhteisistä hetkistä ehdottomasti paras. Siellä vaan se kaikki arki stressi hävis ku tuhka tuuleen ja pieru saharaan. Ei tarvi miettiä seuraavan päivän ruokaa eikä kuka siivoaa tai pesee pyykkiä. Oli lämmintä niin lämmintä että mamman nenä paloi. Aurinko paisto ja linnut laulo. Aamu alko aamupalalla omalla terassilla ja illallisella missä milloinkin, katto terassilla auringonlaskua katsellessa. Se oli laatu aikaa meille perheenä koska kukaan ei voinu sieltä karkuunkaan lähteä.  Sellassestahan nauttii kaikki jopa Hermanni.


Meillä oli aina kova yritys nukuttaa Hermanni kun lähettiin ulos syömään rullattiin rattaitten kanssa edes ja takas mutta kuinka arvata saattaakin sehän heräs ku nakutettu ennen ku ehti edes ruokalistan käteen ottamaan. Siinä me sitten vuorotellen syötiin ja toinen viihdytti Hermannia. Eihän se herra suostunu rattaissa olemaan illallisen aikana, piti päästä seurustelemaan. No Hermanni oli ihan tyytyväinen mitä se ei koskaan täällä Suomessa oo ollu. Herranjestas jos vahingossakaan pysähty mihinkään silloin oli piru irti.
Oli myös niinkin hyviä hetkiä että Hermanni nukku varjossa rattaissa ja me saatiin ottaa ihan rauhassa aurinkoa ja olla hiljaa ja nauttia kuka mistäkin. Isi olutta ja äiti sai maata silmät kiinni.


Kroatia,Dubrovnik on aivan ihana paikka. Turkoosin kirkasta vettä, mielettömiä maisemia ja hyvää ruokaa varsinkin kakkuja ja JUUSTOJA! Niitä tuli kotiinkin jonkun verran. Ja kun kesäsesonki ei ollut vielä ihan täydessä vauhdissa niin turistejakaan ei ihan kamalasti ollu.
Erityisesti mä pidän siitä kuinka noissa etelän maissa suhtaudutaan lapsiin. Menit minne vaan niin aina joku alko höpöttää vauvalle. Ne tosta noin vaan tulee koskemaan vauvaan mikä mua ei  yhtään haittaa. Eräs tarjoiliakin vetäs tutin Hermannin suusta ja olin varma että nyt tulee huuto mutta ei. Kukaan ei kato oudosti jos vauva vähän kiekasee. Vauvan kanssa voi hyvin ottaa lasillisen ja istua iltaa vaikka kello olis yli pikku kakkosen, kukaan ei oo tekemässä lastensuojelu ilmotusta. On ihan ok mennä vauvan kanssa ravintolaan syömään. Lapset on tervetulleita toisin ku Suomessa. Suomessa lasten täytyy olla hiljaa ja näkymättömiä ettei kenenkään hyvä sisäinen harmonia häiriinny.

En kokenut että vauva olis yhtään mitenkään haitannu meijän lomaa tai vaikeuttanu sitä. Ehkä se auringon palvominen vähän jäi mutta kyllä sitäkin saatiin kun kärrättiin kärryillä koko päivä ulkona. Meillä oli mukana jauhe nannia jota sitten vaan sekottettiin pulloveteen. Se oli helppo ottaa myös mukaan kun hotellin ovesta lähettiin pihalle. Ja koska Hermanni ei vielä kiinteitäkään ihan ämpäri tolkulla syö niin ne otettiin mukaan Suomesta. Olis niitä siellä kaupassa kyllä ollu. Samaa Hippiä kun Suomessa.


Tää ikä oli ehdottomasti hyvä ikä alottaa reissaaminen. Tarpeeks iso poika että ei tarvi vauva asennossa kanniskella vaan voi jo sylissä istua tönöttää. Yö unetki menee enää kahdella heräämisellä. Hermannilla oli onnenpäivät kun sai koko loman nukkua äitin ja isin välissä X asennossa ja potkia naamaan. Onneks kotona Hermannilla on oma sänky.
Koska tää loma meni niin nappiin kun loma vaan voi mennä voidaan hyvillä mielin jatkaa maailman vallotusta Hermannin kanssa. Ehkä seuraavana kohteena on Islanti ja kuumat lähteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti